Albuebeskyttere & albuestøtter | Rehaboteket

Albuebeskyttere & albuestøtter

Albuebeskyttere og albuestøtter er produkter som er konstruert for å behandle smertetilstander, hevelser og betennelser i albueleddet. Vi har markedets bredeste utvalg av albuebeskyttere spesielt utviklet for tennisalbue, musearm, golfalbue og hevelser i albuen, og du finner alltid flere alternative produkter som sikrer et optimalt resultat for det vonde albueleddet ditt. Våre anatomiske albuestøtter bidrar til avlastning, lokal kompresjon og lokal varmebehandling av et smertefullt albueledd. Albuestøttene er laget med en anatomisk passform, og er konstruert for å virke optimalt uten å forstyrre albuens bevegelser. Albuebeskyttelsene og -støttene kan brukes uansett aktivitet, og fungerer like godt på kontoret som ved mosjon eller trening.

albuestotte
Elastisk albuestøtte universal
 399 kr 
Albuebeskytter

Smidig og pustende albuebeskytter til avlastning av tennisalbue, golfalbue og musearm

 479 kr 
albuestotte

TheraGO albuestøtte er en elastisk støtte for tennis- og golfalbue med kombinert kompresjon og avlastning

 629 kr 
Spenne for tennisalbue
Spenne til tennisalbue-Epicon er en anatomisk spenne med ulike avlastningsmuligheter for tennisalbue og golfalbue
 389 kr 
Tennisalbuebandasje

Tennisalbuebandasjen er et smidig bånd med lave profil over albuen for effektiv avlastning av tennis-, golf- og musearm.
 

 339 kr 
Støttebandasje til tennisalbue

Tennisalbuestøtte PRO er en ekstra stabil albuestøtte, spesielt utviklet for tennisalbue, golfalbue og musearm.

 479 kr 
Tennisalbuestøtte

Tennisalbuestøtten Dynamics Epi, markedets mest utviklede støtteprodukt for kombinert vibrasjonsreduksjon og avlasting av tennisarm og golfarm

 1199 kr 
Albuestøtte tennisalbue

Albuestøtte tennisalbue for effektiv avlastning og varme av en smertefull tennisalbue, golfalbue eller musearm

 499 kr 
Albuestøtte

Albuestøtte SRX laget av varmende og stabiliserende SRX for optimal funksjon.

 379 kr 
Albuebandasje for tennisalbue

Albuebandasjen tennisalbue med to silikonputer for effektiv avlastning ved tennisalbue og golfalbue

 599 kr 
Albuestøtte

Albuestøtte Pusmed gir en effektiv støtte for en overstrukket albue. Albuestøttens unike justerbare konstruksjon gir en optimal individuell tilpasning på en enkel måte.

 1799 kr 
albueortose for ulnarisklemming

Albueortose for ulnaris nervekompresjon i albueleddet. Ulnarisstøtten kan brukes både dag og natt, og motvirker bøying av albuen.

 999 kr 

Tynn, smidig og lett varmende albuestøtte for revmatiske smerter, opphovning og smerter i albuen. Det unike materialet støtter og varmer effektivt ved smerte og stivhet.

 359 kr 
albuestøtten

Albuestøtten SELF er et nytt og ultrasmidig produkt som gir ekstra kompresjon og smertelindring til albueleddet ved smerter, betennelser og hevelser. 

 419 kr 
Tennisalbuestropp

EpiC er en ekstra smidig og avlastende albuestropp for effektiv avlasting av tennisalbue, golfalbue eller musearm.

 419 kr 
albuestotte_ved_tennisalbue

Dynamics Plus, dobbeltavlastende albuestøtte som brukes ved tennisalbue, golfalbue og musearm. Produktet gir dobbeltsidig avlastning for best mulig funksjon og effekt

 899 kr 

Les mer om albuestøtter

Smerter og problemer i albuen er vanligvis forårsaket av overbelastningsskader med lokal betennelse i albuens indre eller ytre senefester. Overbelastningen kommer ofte fra en statisk, monoton arbeidsbevegelse med hånden og fingrene i samme stilling over en lengre periode, eller tyngre repeterende arbeidsbevegelser. Albuestøtter er designet for å lokalt støtte albueleddet, og har en anatomisk konstruksjon for økt lokal komprimering. Kompresjonen i albueortosen støtter leddet lokalt og øker generelt sirkulasjonen i albueleddet, som ofte oppleves som en direkte smertelindring. Mange støtter har også avlastningsegenskaper i form av spenner og pelotter. Betennelse i albuen har ofte en årsakssammenheng med hånden og fingrenes bøye- og strekkemuskulatur. Avlastningskomponenter i albuebeskyttelsen, pelotter, har som funksjon å redusere belastningen som i utgangspunktet kommer fra hånden og fingrene opp til den lokale betennelsen.
Albueleddet er også et skadeutsatt ledd i idrett og trening, spesielt ved fallskader eller idretter med høy aktivitet i armene som tennis, volleyball og håndball. Ved omfattende leddproblemer i albueleddet i idrett og trening, er problemene ofte forårsaket av hyperekstensjon, som ofte blir referert til som overstrekk i leddet. Ved problemer med overstrukne albueledd, finnes det albuestøtter som effektivt stabiliserer leddet og motvirker risikoen for at albueleddet blir strukket utover det normale bevegelsesområdet.

Albuestøtte med ulike funksjoner

De ulike albuestøttene har flere forskjellige funksjoner, der noen støtter er spesielt designet for spesifikke skader og problemer. De viktigste hovedfunksjonene til en albuestøtte er ofte delt inn i ulike egenskaper for å skape støtte med maksimal funksjonalitet i forhold til skader og problemer. Avhengig av modell og konstruksjon kan en albuestøtte ha en eller flere forskjellige funksjoner for å gi best mulig resultat.
De primære funksjonene til albuestøttene er ofte delt inn i følgende produktegenskaper:
Avlastning. Albuestøtte med avlastningsfunksjon brukes normalt for å minske belastningen og aktiviteten i muskler og senefester i albueleddet. Normalt er det betente senefester på albuens inn- og utside som skaper problemer. En avlastende albuestøtte har alltid ulike lindrende komponenter, ofte pelotter. En slik pute er som regel en komponent som forsterker den avlastende effekten, og som har som funksjon å avlaste riktig muskelbuk eller sene og dermed lindre smerter.
Stabilitet. En stabiliserende albuestøtte skal støtte albueleddet i de tilfellene ustabilitet er problemet, og man er usikker på hvor mye belastning som tåles. Stabiliteten til en albuestøtte kommer vanligvis fra albuestøttens stabiliserende skinner, som normalt er laget av metall og bidrar til økt støtte og kontroll av albueleddet.
Beskyttelse. En beskyttende albuestøtte er et produkt som med økt grad av støtdemping også skal redusere støt og trykk på albueleddet. Beskyttende albuestøtter eller albuebeskyttere brukes i forbindelse med sport og trening der det finnes en risiko for å falle mot albuen. De kan også brukes for å redusere direkte trykk på albueleddet, spesielt den ytterste spissen av albuen som ofte blir utsatt for lokal bursitt. Dette er en slimposebetennelse som gjør albueleddet ekstremt følsomt for trykk og støt.
Kompresjon. En kompresjonsgivende albuestøtte er et produkt som gir høy grad av kompresjon over albueleddet. Kompresjonens unike funksjon er å støtte albueleddet lokalt, og samtidig motvirke lokal hevelse i leddet. Kompresjon har også lett stabiliserende egenskaper, og hjelper til å «holde sammen» albueleddet samt muskler og sener i og rundt leddet under både hvile og belastning.
Kjølende. En avkjølende albuestøtte skaper en lokal smertelindrende kjøleeffekt rundt albueleddet. I mange tilfeller øker smertene i albuen etter aktiviteter med gjentakende bevegelse og belastningsmønstre. En avkjølende albuestøtte kan brukes hver dag; på jobben, hjemme, etter aktivitet eller ved skade. Kjølekomponentene må som oftest plasseres i et kjøleskap før bruk for å oppnå den ønskede kjøleeffekten.
Vibrasjonsdempende. En vibrasjonsdempende albuestøtte er designet for å kombinere en avlastningsfunksjon med en vibrasjonsdempende funksjon for å redusere belastningen på et betent senefeste i albuen. Gjentagende aktiviteter med belastning i hånden og håndleddet, som padel, tennis eller håndverkere som regelmessig jobber med støtende belastningsmønstre i hånden/håndleddet, opplever ofte smerter og problemer direkte forårsaket av denne påvirkningen. En vibrasjonsdempende albuestøtte reduserer vibrasjonene fra hånden og håndleddet opp i albuens senefeste ved hjelp av en støtdempende pelotte laget av PU. Denne puten dekker store deler av underarmen for å redusere muskelvibrasjoner fra hånden opp til albuen.
Bevegelsesbegrensende. En bevegelsesbegrensende albuestøtte brukes for å støtte og stabilisere albueleddet med en spesifikk funksjon for å motvirke overstrekking eller hyperekstensjon i albuen. Albueleddet er spesielt utsatt for belastning, og utøvere i mange idretter – særlig håndball- eller fotballkeepere – blir regelmessig utsatt for eksterne støt med økt risiko for hyperekstensjon. En albuestøtte for hyperekstensjon har alltid sidestabiliserende skinner og båndsystemer for å kunne motvirke overstrekking på en effektiv måte.

Albuestøttene er alle laget med en unik anatomisk passform, og er konstruert for å fungere optimalt uten å forstyrre albuens naturlige bevegelser. Albuebeskyttelsene og albuestøttene kan brukes uansett aktivitet, og fungerer like godt på kontoret som ved mosjon eller trening.

Rehaboteket – Vi hjelper deg med å finne riktig produkt!

Hos Rehaboteket er vi veldig klar over at det kan være vanskelig å finne riktig produkt til din spesifikke skade, og på grunn av det har vi jobbet frem flere forskjellige måter for å kunne hjelpe deg best mulig. Rehaboteket tilbyr alltid produktrådgivning, og har alltid en bemannet kundeservice via telefon for å kunne hjelpe deg best mulig med spørsmål eller bekymringer angående produkt eller produktvalg. Vårt sortiment er nøye utvalgt, og inkluderer i dag Nordens mest komplette utvalg av produkter for hele kroppen. Vi har alltid flere alternative albuestøtter som gir deg som kunde flere alternativer til dine problemer.
Siden vi bare jobber med e-handel, er rask levering en ekstremt viktig del av vår virksomhet. Alle bestillinger som kommer inn før kl.16 blir alltid sendt samme dag. Innsatsen for å levere hurtig er til for våre kunders skyld, slik at du ikke må vente lenge på varene dine. Å få varen levert hjem lar deg vurdere produktet i fred og ro i hjemmemiljøet ditt, uten å måtte dra til et stressende shoppingmiljø. Det viktigste for deg som kunde er muligheten til å prøve produktet før du bestemmer deg. Vi tilbyr alltid 45 dagers åpent kjøp, så du har tid til å vurdere produktet. Det eneste kravet for retur er at produktet er i samme stand som da du mottok det. Så prøv det, men vær forsiktig med produktet slik at det kan returneres eller byttes hvis du skulle ønske det. Vi lagerfører alle våre produkter i eget lager, og sender alle bestillinger som blir gjort innen kl. 15 samme dag, for å sikre at du får albuestøtten du har bestilt så kjapt og effektivt som mulig.
Rehaboteket er sertifisert av Trygg E-handel, og vi benytter oss av Klarnas sikre betalingsløsninger for at du som vår kunde skal kunne kjenne deg trygg når du handler hos oss på Rehaboteket.no
Vil du ha hjelp med å finne riktig knestøtte for deg og dine problemer? Ikke nøl med å ringe Rehabotekets bemannede kundeservice på 38 36 26 50.
Vi svarer også på e-post ved øvrige tidspunkter på spørsmål du sender til kundeservice@rehaboteket.no