Knestøtte til artrose | Rehaboteket

Knestøtte til artrose

Artrose eller slitasjegikt i kneleddet betyr at glideflaten på kneleddet, brusken, sakte endres og degraderes. Artrose i kneleddet innebærer ofte kombinert belastnings- og hvilesmerter med hevelse i kneleddet. Siden slitasjegikt er et problem som du lever med daglig, har vi ekstra høye krav til knestøtter til artrose. En altfor klumpete eller tung knestøtte blir sjelden brukt, og ortosen skal fungere godt i hverdagssituasjoner så vel som på trening og mosjon. Alle anbefalinger for effektiv rehabilitering ved slitasjegikt inkluderer fysisk trening, så støtten må også tilpasses for å gi ekstra støtte under fysisk aktivitet og trening. Rehaboteket har et komplett utvalg av knestøtter til et artroserammet kne i alle situasjoner i hverdagen – under sport eller trening.

Knestøtte Artrose Co-Tex Basic Artrose
Knestøtte Co-TEX artrose ved artroseproblemer - stabilitet og avlastning ved kneleddsartrose
 699 kr 
kneortose ved artrose

Ekstremt smidig kneortose med en helt unik funksjon for ekstra støtte og avlastning av et smertefullt kneledd ved artroseproblematikk i leddet.

 1998 kr 
Knebandasje
Knebandasje for lett stabilitet og avlastning av et smertefullt kne. Knebandasjen er laget av nrx med lav vekt og høy kompresjon.
 419 kr 
Knebandasje med hull
Knebandasje med hull over kneskål for avlastning og støtte av et smertefullt kneledd uten trykk over kneskålen
 449 kr 
Knebeskyttelse omslagsortose skinner
Konstruert for enklest mulig påsetting over kneleddet med to sidestabiliserende skinner for optimal støtte.
 1599 kr 
Knestøtte Genum Light
Knestøtte omslagsortose - unik løsning for eldre personer med kneproblemer gir ekstremt enkel tilpasning og applisering over kneleddet.
 1249 kr 
Knestøtte Genum LIGHT med skinner
Kneortose Genum LIGHT med skinner er en effektiv knestøtte for stabilisering av et ustabilt kne ved f.eks. leddbåndskader eller artroseproblemer
 1599 kr 
knestøtte artrose

Knestøtte GenuFit Artro er en ekstra stabil og samtidig fleksibel avlastende knestøtte for hverdagsbruk ved menisk og artroseproblematikk.

 2299 kr 
knestotte med silikon

Knestøtte Co-Tex Patella kombinasjonsstøtte av kneledd og kneskål

 849 kr 
Knestøtten Genulastic Sport

Knestøtte Genulastic Sport for idrett og mosjon, med støtte av kneleddet og kneskålen i ett og samme produkt. 

 599 kr 
Knestøtte

Dynamics Plus er en avansert knestøtte med ekstra høy grad av støtte og stabilitet. Knestøtten egner seg for et bredt bruksområde ved generelle og spesifikke kneproblemer, som artrose, meniskskader og overbelastningsskader.  

 999 kr 
Kneortose_skinner

Kneortose GenuFit LIGHT er en lett avlastende kneortose med doble fleksible skinner og ekstra stabiliserende bånd. GenuFit gir en ekstra støtte for et ustabilt kneledd.

 1449 kr 
NovaCool kjøleesystem kne

Nedkjøling og kompresjon er en veldokumentert metode for å redusere hevelser i et ledd. NovaCool kombinerer begge egenskaper uavhengig av hvor du befinner deg.

 999 kr 
knestøtte med skinner

Fleksibel knestøtte med skinner for ekstra stabilitet. Knestøtten har to stabile skinner plassert på innsiden og utsiden av kneleddet for ekstra stabilitet.

 1199 kr 

Mer om knestøtter ved artrose

Knestøtte til atroseproblemer har alltid den samme tiltenkte effekten når det gjelder kompresjon, støtte, avlastning og stabilitet av det berørte kneleddet. Å velge riktig knestøtte er alltid like viktig, og målet er alltid å finne en løsning som gir riktig støtte for leddet i kombinasjon med minimal innvirkning på bevegelsen i kneleddet. Artrosestøtter brukes vanligvis ofte under et par bukser på arbeidsplassen, så vel som ved trening og mosjon, og er derfor spesielt designet for å avlaste, stabilisere og støtte kneleddet uten å ta for mye plass under buksene.
For at en knestøtte skal kunne avlaste og stabilisere kneleddet, stilles det høye krav til passform, materiale og konstruksjon. Ortosen må ikke hindre mobilitet for brukeren, noe som kan føre til redusert aktivitet, men bør heller støtte kneleddet på best mulig måte for å bidra til ytterligere fysisk aktivitet og trening.
Et vanlig problem ved slitasjegikt er lokal hevelse i leddet. Hevelsen øker ikke bare smertene i leddet, men bidrar også til at kneet blir stivere og gjør det vanskeligere å belaste normalt. For best mulig funksjon, og for å redusere hevelsen lokalt i kneleddet, må knestøtten utformes for å motvirke hevelsen og støtte kneleddet under fysisk aktivitet.
Størrelsen og passformen på knestøtten er helt avgjørende for dens kompresjonsgivende egenskaper. Det er viktig å måle kneleddet i henhold til måleinstruksjonene til produktet og velge en støtte som tilsvarer ens størrelse. Materialvalg er også avgjørende for å sikre redusert hevelse, med de kompresjonsgivende materialegenskapene til knestøtten som en medvirkende faktor. Kombinasjonen av anatomisk passform, riktig materialkomposisjon og optimal størrelse sørger for et produkt som effektivt motvirker hevelse for å på best mulig måte støtte mobiliteten i kneleddet.

For å dekke et bredt behov for støtte og avlastning, må utvalget av knestøtter inkludere både kompresjonsgivende knestøtter, men også stabiliserende og avlastende modeller. Jo mer behov for støtte og avlastning, jo mer stabile modeller trengs. En mer stabil knestøtte har alltid ytre stabiliserende komponenter som metallskinner sydd inn på siden av beskytteren for å øke den såkalte mediale og laterale stabiliteten. Skinnene som effektivt støtter kneleddet har alltid et bevegelig leddssenter som tillater nesten normal bevegelse av leddet. For at skinnene skal støtte leddet på best mulig måte, har støtten alltid individuelle båndsystemer over lår- og leggmuskel. Stroppene lar brukeren øke eller redusere støtten som gis av skinnene. Hvis stroppene strammes mer, blir skinnen presset kraftigere mot leddet, og resultatet blir en mer stabil knestøtte. Hvis stroppene gjøres løsere, sitter skinnene løsere over leddet og gir dermed mindre støtte, men øker samtidig bevegelsfriheten.

Fordelen med fullt justerbare stropper er en knestøtte som har forskjellige egenskaper avhengig av behovet for støtte, basert på hvor mye stroppene er strammet til. Hvis det trengs mer støtte ved for eksempel tyngre belastninger eller ujevne underlag, strammer man ganske enkelt stroppene, noe som resulterer i en mer stabil knestøtte.
Skinnene er alltid plassert i godt polstrede lommer på innsiden og utsiden av kneleddet, og kan lett fjernes fra knestøtten når du vasker den.
Uansett modell av knestøtte til artrose, bidrar alle produktene til en mer aktiv livsstil med mer støtte i et praktisk design.

Hos Rehaboteket tilbyr vi markedets bredeste utvalg av knestøtter, og har alltid flere forskjellige funksjonelle alternativer å tilby for optimal valgmulighet i forhold til dine individuelle behov for støtte og kompresjon. Knestøttene er alle CE-merkede ortopedtekniske produkter i MDD klasse II. CE-merket er en sikkerhet for deg som kunde, og sikrer optimal funksjon og kvalitet.
Vi har et komplett utvalg av knestøtter for artrose, og du vil alltid finne en funksjonell løsning hos oss på Rehaboteket.