Ryggstøtter | Rehaboteket

Ryggstøtter

Ryggstøtter og ryggbandasjer er spesifikke produkter som er spesielt utviklet og konstruert for å lindre smerter, støtte og avlaste korsryggen ved akutte eller gjentagne problemer med nederste del av ryggen. Ryggsmerter og problemer i korsryggen er et av de vanligste problemene som påvirker velværet vårt til daglig. Ryggproblemer påvirker omtrent 80 % av befolkningen på et eller annet tidspunkt i livet, og problemene varierer fra alt fra muskelsmerter og ryggsmerter til kroniske problemer og ustabilitet. Vi i Rehaboteket har et komplett utvalg av ryggstøtter for et smertefritt og mer stabilt liv. Ryggstøttene fungerer like godt på jobb som til sport, trening og en aktiv livsstil.
En ryggstøtte kombinerer to hovedfunksjoner for å gi en effektiv støtte for ryggen; kompresjon og mekanisk støtte i form av stabiliserende skinner. Ryggstøttene og ryggbandasjene er alle laget av elastiske kompresjonsmaterialer med ulike former for stabiliserende skinner plassert over det smertefulle området i korsryggen.

ryggstotte_med_skinner
Stabil ryggstøtte for for effektiv stabilisering og avlasting. To ekstra stabiliserende bånd gir individuell tilpasning
 899 kr 
ryggstøtte holdning Beige

Lumback Stabil er en ryggstøtte av høy kvalitet. Den er laget av elastisk mikrofiber av beste kvalitet. 4 skinner plassert i korsryggen

 1399 kr 
rygstotte_hekseskudd

Ryggstøtte Flex 23 er en ryggstøtte av høy kvalitet med skinner for effektiv avlastning ved ulike problemer med korsryggen, som hekseskudd, skiveprolaps eller andre ryggproblemer

 1999 kr 
Elastisk magebelte

Fleksibelt, elastisk magebelte for enkel avlastning. Magebeltets lave profil muliggjør bruk i alle sammenhenger.

 499 kr 
Ryggortose Lumbopull
Lumbopull er en innovativ ryggortose spesielt utviklet for enkel påsetting og stabilisering av korsryggen.
 1499 kr 
Ryggstøtte holdning Beige
Stabiliserende holdningsbandasje som gir bedre holdning gjennom dynamiske skulderbånd og retter opp brystryggen
 499 kr 
Stabiliserende holdningsbelte
Motvirker effektivt fremoverroterte skuldre og bidrar til en umiddelbar holdningskorrigering.
 499 kr 
holdningsvest_bedre_kroppsholdning.jpg

Holdningsvest EXTO™ er en vest som effektivt bidrar til en bedre kroppsholdning. Holdningsvesten er fullt justerbar og kan brukes uten begrensninger. 

 899 kr 
Ryggstøtte Universal
Effektivt støtte for korsryggen i en smidig konstruksjon. En varmende ryggplate gir ekstra smertelindring
 679 kr 
ryggstøtte_korsrygg

Ekstra stabil, elastisk ryggstøtte for effektiv stabilitet og avlastning av en smertefull korsrygg.

 899 kr 
stabiliserende varmende ryggstøtte
Varmende ryggstøtte med ekstra stabiliserende skinner plassert i korsryggen
 749 kr 
Ryggstøtte med skinner

Ekstra stabil ryggstøtte for extra støtte av en smertefull rygg

 1299 kr 
Ryggbelte

Ryggbelten som passer for alle kroppsformer, med en helt unik, todelt design for optimal tilpasning og støtte.

 1199 kr 
holdningsvest

Holdningsvest EXTO™ er et helt unikt produkt som bidrar til bedre holdning. Holdningsvesten er fullt justerbar og kan brukes uten begrensninger.

 899 kr 
ryggstøtte
Fleksibel, varmende ryggstøtte for lett stabilisering av en smertefull korsrygg. Ryggstøtten gir optimal varme og støtte.
 649 kr 
Ryggstøtte

Ryggstøtte LITE er et ekstremt smidig ryggkorsett med ekstra lav profil. Ryggkorsettet har stabiliserende skinner plassert i korsryggen, og ekstra stabiliserende bånd for optimal funksjon.

 999 kr 
holdningsstotte

Holdningsstøtte  DorsoLITE™ er en  holdningsstøtte med ubegrensede muligheter for korrigering av dårlig holdning.

 749 kr 
ryggpute

Anatomisk ryggpute for alle anledninger - på kontoret, i bilen eller i sofaen hjemme.

 579 kr 
Korsryggstøtte

Korsryggstøtte Lumbar er en allsidig ryggstøtte for ekstra støtte i nederste del av ryggen. Støtten er laget av minneskum for optimal tilpasning og komfort

 489 kr 

Anatomisk formet reisepute for ekstra stabilitet og avlastning av nakke og nakkemuskulatur.

 499 kr 

CarPad er en justerbar korsryggstøtte for økt komfort og bedre holdning i sittende stilling for brukere under 180 cm.

 699 kr 
Ryggstrekkeren

Justerbar ryggtrekker for avlastning og avslapning av korsryggen i liggende posisjon

 529 kr 
Bekkenbelte
Bekkenbelte Ekstra stabiltspesielt utviklet for å stabilisere ustabile bekken ved f.eks. bekkenløsning under graviditet.
 469 kr 

Ergonomisk korsryggstøtte spesielt utviklet for lengre perioder med belastning, for eksempel en arbeidsdag, biltur eller i sofaen.

 729 kr 

Mer om våre ryggstøtter

Støtte for ryggen blir ofte referert til som ryggstøtte, ryggkorsett eller ryggortose. Uansett betegnelse, er produktene designet for å best mulig avlaste, lindre smerter og/eller stabilisere korsryggen ved akutte eller tilbakevendende ryggproblemer. En ryggstøtte fungerer på flere måter for å effektivisere og avlaste korsryggen ved smerter og problemer. For at ryggstøtten skal gi optimal effekt, blir den vanligvis forsterket med ekstra stabiliserende skinner og stroppsystemer for å muliggjøre tilpasningsmuligheter for mer eller mindre støtte, avhengig av hvordan produktet skal tilpasses individuelt. En ryggstøtte gir flere muligheter for å tilpasse effekten av produktene optimalt, i samsvar med individuelle behov der og da. I mange situasjoner endres behovet for støtte både i form av bevegelse/aktivitet som utøves, og også ved langsom tilbakegang av plutselige smerter og låsninger i korsryggen.
Muligheten til å justere støtten og stabiliteten i én og samme ryggstøtte, gjør at den dekker behovet både i de mest smerteintensive periodene når man vanligvis ønsker å forsterke støtten, og ved mindre alvorlige problemer der man ønsker lettere avlastning og økt bevegelsesfrihet.

Ulike funksjoner gir en komplett ryggstøtte til alle situasjoner

En ryggstøtte har alltid flere forskjellige funksjoner for å på best mulig måte støtte ryggen ved problemer. De forskjellige funksjonene som sammen skaper stabilitet over korsryggen er avlastningsskinner, kompresjonsgivende materialer, justerbare stroppesystemer og abdominalkompresjon. Sammen skaper funksjonene en ekstra effektiv ryggstøtte, og avlaster når det er behov for det.
Avlastende ryggskinner – er vanligvis plassert i korsryggen på høyre og venstre side av ryggraden. Skinnene følger svaien effektivt og støtter opp korsryggen. Skinnene er sydd på utsiden av ryggstøtten i egne skinnelommer. På noen modeller kommer støtten både med fleksible plastskinner og stive metallskinner. Fordelen med en variasjon av skinner er at de gir forskjellig grad av støtte, og lett kan byttes ut hvis problemene krever mer eller mindre avlastning.
Materiale – alle stabile ryggstøtter er alltid laget av kompresjonsgivende elastiske materialer, vanligvis elastisk mikrofiber. Komprimeringen i materialet oppnås når ryggstøtten er spent rundt midjen over problemområdet. Jo mer du strammer ryggstøtten, jo mer kraft og kompresjon oppnås over problemområdet.
Justerbart stroppesystem– er et båndsystem som tillater enkel og effektiv endring i graden av støtte som den stabile ryggstøtten gir til ethvert tidspunkt. Stroppesystemene er sydd over utsiden av ryggstøtten og gjør det mulig å endre støttegraden med én hånd. Hvis stroppesystemet strammes mer, øker kompresjonen i ryggstøtten og skinnene i korsryggen blir ytterligere stabilisert fra utsiden. Ved spesifikke situasjoner, som tyngre løft, kan man enkelt øke stabiliteten på ryggstøtten med hjelp av tilstramming. På denne måten blir en stabil ryggstøtte ekstremt nyttig både forebyggende, f.eks. under bærearbeid eller tunge løft, samt ved problemer som allerede har oppstått med smerter og låsninger i korsryggen.
Abdominalkompresjon – er ryggstøttens funksjon til å også støtte magen forfra, noe som gir økt støtte foran i forbindelse med ryggsmerter. Abdominalkompresjon gjøres mulig takket være utformingen av ryggstøtten, og den høye fronten som sikrer jevnt trykk foran ryggraden.

Hovedmaterialene i produktene våre er MCM, NeoTEX og CoTEX.
MCM er børstet bomull vevd i elastisk mikrofiber. MCM kombinerer optimal ventilasjon og kompresjon i samme materiale.
NeoTEX er et varmeisolerende materiale som tilfører varme til nærliggende muskler for å myke opp musklene effektivt og motvirke avkjøling av problemområdet.
CoTEX er et kraftigere kompresjonsmateriale med pusteaktive egenskaper. Den sterke kompresjonen i materialet resulterer alltid i mer stabil støtte og mer effektiv avlastning.

Tips og råd når du velger ryggstøtte

Det er mange ting man må tenke på for å få mest mulig ut av ryggstøtten. Nedenfor finner du flere nyttige tips om hvordan du bruker støtten din på best mulig måte, og samtidig tar vare på produktet slik at det varer så lenge som mulig.
Bruk - En ryggstøtte kan enkelt brukes direkte mot huden, men det anbefales normalt å ha en tynn skjorte mellom støtten og huden. Dette reduserer også behovet for daglig vask, gitt at selve skjorten vaskes daglig. Ryggstøttene har en front som kan åpnes, og festes enkelt og effektivt med hjelp av hard og myk borrelås. Borrelåsen er omtrent 10 cm bred, noe som betyr at ryggbeskyttelsen har et justeringsområde på 10 cm, slik at den kan justeres på best mulig måte avhengig av størrelse, klesbruk eller andre forhold.
Tilpasning - Dersom ryggstøtten har skinner plassert i korsryggen, kommer de til å være helt rette når du mottar produktet. Da mange ryggproblemer forekommer lokalt i korsryggen, kan du justere skinnene for å få en bedre anatomisk passform som mer effektivt følger svaien din. For å forme skinnene bøyer du enkelt skinnen på midten. Du kan lett forme frem og tilbake til du har oppnådd den mest egnede passformen. Hvis du bøyer for mye, kan du lett forme skinnen tilbake, og hvis du bøyer for lite kan du fortsette å forme.
Justering - Hvis støtten din har en ekstra stabiliserende stropp, kan du enkelt justere graden av kompresjon og støttehøyde, avhengig av hvordan du spenner stroppene. Ved problemer lavt i korsrygg eller bekken kan du med fordel plassere stroppene lavt over ryggstøtten, og dermed øke kompresjonen over bekkenet og lavt over korsryggen. Tilsvarende kan man lett øke komprimeringen og støtten midt i korsryggen eller høyt oppe – i overgangen til brystryggen.
Vaskeråd - Alle produkter som inneholder harde og myke materialer som skinner, hard og myk borrelås, må håndvaskes for å unngå mekanisk slitasje fra vaskemaskinen.
Alle våre produkter til ryggproblemer skal håndvaskes på 30 °C med lukket borrelås, og må lufttørkes før du bruker produktet. Ha for vane å alltid lukke den harde borrelåsen på produktet mot den myke, slik at borrelåsen blir optimal tatt vare på, og slitasjen reduseres.

Rehaboteket – Vi hjelper deg med å finne riktig produkt!

Vi har markedets bredeste utvalg av ryggbandasjer og ryggstøtter som er spesielt utviklet for å gi støtte og avlaste korsryggen ved øm rygg og ryggsmerter, og du finner alltid flere alternative ryggstøtter og ryggbandasjer for problemene dine hos oss.
Ryggstøtter og ryggbandasjer er alle laget med en unik anatomisk passfor for å sikre en optimal funksjon og korrekt støtte for ryggen ved problemer. Den anatomiske passformen gir ryggstøttene en ekstremt lav profil over problemområdet, noe som gjør at støtten ikke vil synes under normale klær.
Ryggstøtter er laget for å gi ekstra lendestøtte for korsryggen, og bidrar ofte til en umiddelbar smertelindring ved problemer med smerter i nederste del av ryggen. En støtte for ryggen er en velprøvd, effektiv og anerkjent behandlingsform ved tilbakevendende ryggproblemer. Ryggstøtter og ryggbandasjer bidrar ikke bare med støtte til ryggen, de gir også en lokal kompresjonseffekt over problemområdet, og visse modeller tilfører også varme i smerteområdet. Ryggstøtter og ryggbandasjer kan brukes i alle tilfeller uansett aktivitet eller mosjon, og fungerer like godt på arbeidsplassen som på treningsøkten. Vi har markedets mest komplette utvalg av ryggstøtter og ryggbandasjer, og du vil alltid finne en løsning for dine problemer hos oss på Rehaboteket. Alle våre støtter for ryggen er høyfunksjonelle ortopeditekniske hjelpemidler, ryggortoser og er CE-merket etter MDD klasse I for å sikre korrekt funsjonalitet og kvalitet på produktene.
Det å kjøpe støtter for ryggen er ikke alltid like enkelt, så vil du ha hjelp til å kjøpe riktig modell ryggstøtte for akkurat dine problemer, kan du ringe vår produktrådgivningstjeneste på tlf. 23 96 33 86 hverdager mellom 9-16. Utenom disse tidene kan du sende oss en e-post til kundeservice@rehaboteket.no

Vi lagerfører alle vår ryggstøtter og ryggbandasjer i eget lager, og sender alle bestillinger gjort innen kl. 15 samme dag for å sikre at du får din behandlende og stabiliserende ryggstøtte hjem så raskt og effektivt som mulig.
Rehaboteket er sertifisert av Trygg E-handel, og vi benytter oss av Klarnas sikre betalingsløsninger for at du som vår kunde skal føle deg trygg når du handler hos oss på Rehaboteket.no