Tennisalbuestøtten Dynamics Epi | Rehaboteket
Tennisalbuestøtte tennisalbuestotte albuestotte_tennisalbue tennisalbuestotten_dynamics_epi

Tennisalbuestøtten Dynamics Epi

  •  1199 kr 

Tennisalbuestøtten Dynamics Epi, markedets mest utviklede støtteprodukt for kombinert vibrasjonsreduksjon og avlasting av tennisarm og golfarm

Les mer

  • Markedets eneste vibrasjonsreduserende støttebandasje
  • Justerbar avlasting og justering
  • Høy grad av kompresjon uten å hemme bevegeligheten
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Dynamics Epi er en helt unik albuestøtte som avlaster betennelsesrelaterte problemer som tennisalbue, golfalbue og musearm (medial og lateral epikondylitt). Albuestøtten kombinerer justerbar avlastning med en støtabsorberende og vibrasjonsreduserende pute som effektivt reduserer høy og lav intensitetsbelastning over de indre eller ytre senefestene på innsiden og utsiden av albuen. Dynamics Epis unike design kombinerer, som den eneste albuestøtten på markedet, effektiv avlasting og vibrasjonsreduksjon over innsiden eller utsiden av albuen. Mange problemer med tennisalbue og golfalbue stammer fra håndleddet og fingrenes belastningsmønstre, og forårsakes av belastning av både høy og lav intensitet. Håndleddenes og fingrenes bøye- og strekkebevegelser aktiveres av underarmsmuskulaturen, og den er festet på inn- og utsiden av albueleddet. Avhengig av belastningsmønster og aktivitet, fører gjentatte ensidige bevegelser av hånden og håndleddet til at underarmsmuskulaturen og senefestene er i konstant aktivitet.

Årsaken til problemer med tennisalbue, golfalbue og musearm begynner ofte i håndleddet, men med en lokalt utviklet senebetennelse i albuens indre eller ytre senefester (medial eller lateral epikondylitt). Belastningen fra håndleddet varierer i intensitet, men kan utløses av både lavintensitetsbelastninger i løpet av en arbeidsdag foran datamaskinen og av harde økter på tennisbanen med gjentatte belastningsmønstre med tennisracketen i hånden. Påvirkende faktorer er ofte vekten i hånden kombinert med type bevegelsesmønster, og tennisalbue rammer også mange håndverkere som jobber lange dager med tungt verktøy i hånden og et monotont bevegelsesmønster. Uansett om det er snakk om en maler eller en snekker, belastes albuenes senefester konstant gjennom hele arbeidsdagen. Dynamics Epi er den eneste albuestøtten som kombinerer spesifikke funksjoner, avlasting og vibrasjonsreduksjon for å løse problemer med belastningsrelaterte smerter i albuen, enten aktiviteten er padeltennis, jobbing foran datamaskinen eller kontinuerlig maling med en pensel i hånden gjennom en hel en arbeidsdag.

Produktegenskaper – Dynamics Epi
Dynamics Epi kombinerer en rekke unike egenskaper for å skape de beste forutsetningene for å avlaste den lokale betennelsen. Albuestøtten kombinerer vibrasjonsreduksjon, avlasting og kompresjon i ett og samme produkt og er spesielt utviklet for å virke uten at den merkes.
Vibrasjonsreduksjon
Albuestøttens vibrasjonsreduserende funksjon kommer fra en 14 cm lang og 4 cm bred støtabsorberende pelotte laget av medisinsk polyuretan (PU). PU er et mykt og støtabsorberende materiale og gir støttebandasjen en vibrasjonsabsorberende funksjon for å redusere aktiviteten i det betente senefestet, både når du er i aktivitet og ved hvile. Pelotten, som dekker hele underarmsmuskulaturen, skaper en effektiv vibrasjonsreduksjon over muskelen fra støt og vibrasjoner skapt av hånd- og håndleddbevegelsen – eksempelvis støt fra gjentatte slag i tennis eller snekring med en hammer i hånden. Pelotten festes til albuestøtten ved hjelp av borrelås og har et mykt og hudvennlig stofflag mot huden for best mulig komfort. Den kan fjernes fra støttebandasjen hvis du vil bruke albuestøtten uten vibrasjonsdempefunksjonen.
Avlasting
For ytterligere å forbedre tennisalbuestøttens effekt og funksjon er en justerbar avlastende stropp plassert over den tykkeste delen av underarmens muskulatur. Stroppen gir deg muligheten til å justere avlastingsgraden enkelt ved å øke trykket over muskelbuken. Slik får du en mer effektiv avlasting av de betente senefestene. Stroppen er semi-elastisk, og justeres enkelt ved hjelp av borrelåsbånd for å gi avlasting tilpasset problemet eller aktiviteten du står ovenfor. Ved tyngre eller repetitiv belastning av hånd og albue kan stroppen enkelt justeres for å gi mer effektiv avlastning etter behov. Stroppen er enkel å justere, og kan plasseres fritt i høyderetning for å gi de beste individuelle tilpasningsmulighetene i tråd med de respektive brukernes unike behov.
Kompresjon
Albuestøtten er laget av et unikt komprimerende tekstilmateriale for å komprimere hele underarmsmuskulaturen så effektivt som mulig ved bruk. Materialsammensetningen består av 65 % polyamid, 26 % elastan, 5 % bomull, 2 % polyester og 2 % polyuretan, noe som gir albuestøtten de beste forutsetningene for optimal kompresjon. Materialstrukturen er samtidig fullstendig pustende, og kan brukes uten restriksjoner gjennom en hel arbeidsdag.

Tennisalbuestøtte Dynamics Epi og bruk

Dynamics Epi kan brukes uten restriksjoner ved behov for støtte og avlastning ved:
Tennisalbue og musearm (lateral epikondylitt)
Golfalbue (medial epikondylitt)
Lokal muskelbetennelse og smerter i underarmsmuskulatur ved hvile og belastning

Dynamics Epi fungerer like godt på høyre og venstre underarm og lages i 5 forskjellige størrelser for best anatomisk passform og funksjon. Målene skal tas ca. 5 til 7 centimeter under albueleddet, over den bredeste delen av underarmen


StørrelseOmkretsmål rundt albuen (cm)
Størrelse 1 21,5 - 23 cm
Størrelse 223 - 25,5 cm
Størrelse 325,5 - 27,5 cm
Størrelse 427,5 cm - 30 cm
Størrelse 530 - 32,5 cm
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Jeg spiller padel og har problemer med smerter i albuen etter ganske intens treningsperiode. Kan Dynamics Epi være et passende produkt for meg?
Svar. Ja, absolutt! Belastningsmønsteret forbundet med padel spesielt er ofte av høy intensitet og med et gjentatt bevegelsesmønster, kombinert med et ofte relativt kraftig støt idet racketen treffer ballen. Dynamics Epi kombinerer avlasting og støtdemping i ett og samme produkt.

Spørsmål. Hvordan skal jeg tenke når det gjelder størrelse? Jeg havner mellom to størrelser og vil være sikker på at produktet passer.
Svar. Vanligvis anbefaler vi at du heller velger én størrelse større, fordi produktet kan tilpasses og justeres i tråd med individuelle behov.

Spørsmål. Erstatter Dynamics Epi den gamle tennisalbuestøtten jeg har fra før av?
Svar. Ja, produktet har samme funksjon som en støttestropp (avlasting), men denne støtten har en større kontaktoverflate og vibrasjonsdemping i tillegg, noe som gjør produktet mye mer funksjonelt.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompresjon

5

Avlasting

5

Varme

1