Holdningsbandasje & holdningsstøtter | Rehaboteket

Holdningsbandasje & holdningsstøtter

Dårlig holdning påvirker de fleste av oss, enten i hverdagen eller arbeidsmessig. En dårlig holdning innebærer ofte smerter og problemer i øvre del av ryggen, nakken og skuldrene.
Smerter i brystryggen, vondt i nakken eller spenningsmerter er alle vanlige problemer som ofte kan være forårsaket av dårlig holdning, med høy risiko for feilbelastning av overkroppen som resultat.
En holdningsvest for bedre holdning hjelper ofte umiddelbart, og bidrar direkte til bedre holdning og mindre problemer med ryggen og nakken.

Holdningsvest

Holdningsvesten – SLIM 8 synes ikke under klær, motvirker dårlig holdning uten begrensninger.

 429 kr 
holdningsstotte

Holdningsstøtte  DorsoLITE™ er en  holdningsstøtte med ubegrensede muligheter for korrigering av dårlig holdning.

 749 kr 
Stabiliserende holdningsbelte
Motvirker effektivt fremoverroterte skuldre og bidrar til en umiddelbar holdningskorrigering.
 499 kr 
holdningsvest_bedre_kroppsholdning.jpg

Holdningsvest EXTO™ er en vest som effektivt bidrar til en bedre kroppsholdning. Holdningsvesten er fullt justerbar og kan brukes uten begrensninger. 

 899 kr 
holdningsvest

Holdningsvest EXTO™ er et helt unikt produkt som bidrar til bedre holdning. Holdningsvesten er fullt justerbar og kan brukes uten begrensninger.

 899 kr 
Ryggstøtte holdning Beige
Stabiliserende holdningsbandasje som gir bedre holdning gjennom dynamiske skulderbånd og retter opp brystryggen
 499 kr 
En holdningsbandasje er konstruert for å posisjonere overkroppen i en nøytral posisjon som sikrer normal belastning av nakken, øvre del av ryggen og skuldrene. Den nøytrale posisjonen innebærer en betydelig redusert belastning uten risiko for feilstilling av nakke, øvre del av rygg og skulder.
 
En holdningsbandasje kalles også for holdningsvest, holdningsstøtte eller holdningsbånd, som alle er benevnelser på produkter som fremmer en bedre holdning. Samtlige holdningsvester er laget for å rette opp øvre del av ryggen gjennom å motvirke foroverrotasjon av skuldrene, og bidrar dermed til en bedre holdning gjennom å gi en konstant støtte for overkroppen.
Ved å rette opp øvre del av ryggen med en holdningsstøtte minsker spenningen i ledd og muskler i øvre del av ryggen, nakken og skuldrene på en effektiv måte. En vest for god holdning skal mykt og forsiktig føre skuldrene bakover for å forhindre at vesten "henger opp" skuldrene i en statisk og kraftig korreksjon. 
 
Når skal jeg bruke vesten for bedre holdning?
Støtte for bedre holdning skal brukes i situasjoner der man opplever problemer  eller bare ønsker en umiddelbar bedring av holdningen. Ved gjentagne problemer med smerter i nakken, smerter i øvre del av ryggen eller skuldrene tilbakefører holdningsvesten overkroppen til en nøytral posisjon for mindre smerter.
Behovet for å bruke en vest for bedre holdning er ofte størst på ettermiddagen når man er mer muskulært sliten, og skuldrene har større tendens til å falle forover. Det vil da være et større behov for holdningskorreksjon.
 
Holdningsbandasjene og holdningsstøttene fra Rehaboteket er alltid dynamiske, noe som innebærer:
At holdningen korrigeres ved hjelp av elastiske materialer for å unngå stive og statiske posisjoner i overkroppen. En dynamisk vest for bedre holdning bidrar til at musklene arbeider jevnt uten risiko for at de skal stivne og ikke arbeide like effektivt. En vest for bedre holdning bidrar derimot til at musklene arbeider i en mer normal og korrekt posisjon uten feilstilling, noe som er direkte fordelaktig for en permanent bedre holdning over tid.
 
Hvilke problemer kan best løses med en holdningsvest eller holdningsbandasje?
Et holdningsbånd eller holdningsbandasje kan brukes ved de fleste holdningsrelaterte problemer med smerter, ømhet eller stivhet som er forårsaket av dårlig holdning i øvre del av ryggen, nakken eller skulderpartiet.
 
Hvordan skal jeg bruke holdningsbandasjen eller holdningsvesten?
Vestene for bedre holdning skal tas på over skuldrene for på en effektiv måte motvirke at skuldrene faller framover. En foroverrotert skulder tar med seg øvre del av ryggen til en dårlig stilling, noe som direkte påvirker ryggen og nakken. Holdningsvesten skal ikke strammes for hardt, og det er viktig at vesten sitter mykt og behagelig for å kunne brukes i lengre perioder hvis det er nødvendig. Riktig påsetting gir en komfortabel følelse og en god holdningskorreksjon uten risiko for trykk og ubehag. Den beste innfestingen av holdningsvesten lærer man seg etter noen dagers bruk, og er den støtten som mest effektivt og komfortabelt korrigerer holdningen uten risiko for press og trykk på skuldrene.
Vi har Norges bredeste utvalg av holdningsbandasje & holdningsstøtter
Alle våre holdningsstøtter, holdningsbånd og holdningsvester er CE-merket etter MDD klasse II a for å sikre korrekt funksjonalitet og kvalitet. Materialene i holdningsvestene er børstet mikrofiber med høy elastisitet for en optimal tilpasning av vesten etter akkurat dine behov og krav.