Håndledsbandage, Håndledsstøtte, Håndledsortose og Håndledsbånd | Rehaboteket

Smerter i hånd & håndledd

Smerter i håndledd og verk i hånden er vanlige problemer, og kan ha flere årsaker. Hånden og håndleddene må tåle kraftige belastninger hver dag. Alt fra finmotorisk arbeid til kraftige løft med tunge vekter gjør håndleddene ekstra utsatt for ømhet, verk og smerter.

handleddsstotte

ManuLastic er en innovativ håndleddsstøtte med en skinne for avlastning av et smertefullt håndledd. Produktet har trykkavlastende silikoninnlegg for ekstra støtte og avlastning

399 kr
håndleddstøtte med skinne

Dynamics er en ekstra stabil og slitesterk håndleddstøtte med såkalt DUAL-skinne for justerbar støtte og avlasting til et smertefullt håndledd.

499 kr 749
handleddsstotte_for_karpaltunnelsyndrom

Håndleddsstøtte for avlastning ved problemer med karpaltunnelsyndrom, kan brukes på dagen og om natten og har en CTS-pute for effektiv avlastning 

899 kr
Håndleddbandasje

Enkel og fleksibel håndleddbandasje til behandling av vonde håndledd. 

189 kr
handleddsstotte_self

Ekstremt smidig håndleddstøtte med høy grad av kompresjon for et smertefullt håndledd

275 kr 349
Håndleddstøtte
Håndleddstøtten Manex Basic er spesielt konstruert for effektiv stabilitet og kompresjon av et smertefullt håndledd.
389 kr
Håndleddstøtte
Håndleddstøtte for stabilitet av smertefulle håndledd, støtten er spesielt godt egnet for racketsport, golf, gym eller turn.
199 kr
Tommelstøtte med skinne

En ekstra stabil tommelstøtte med fleksibel fjærskinne for avlastning og støtte til en smertefull tommel. 

299 kr
tommelstøtte_handleddstotte

Effektiv kombinasjonsstøtte for behandling av smertefull tommel, samt behov for ekstra støtte rundt håndleddet. 

329 kr
Tommelortose kort modell
Tommelortose for effektiv stabilisering og avlastning ved smerte eller artrose i tommelen for ekstra effektiv avlastning og støtte.
239 kr
Tommelortose lang modell
Tommelortose for ekstra støtte av en smertende tommel. Tommelortose kombinerer ekstra avlastning av tommelen og støtte for håndleddet
289 kr
Tommelstøtte CMC

Tommelstøtte CMC er en ekstra stabil støtte for tommelen ved problemer og smerter forårsaket av tommelbase-artrose i CMC 1 leddet.

549 kr
tommelstotte_ucl-skade

Ekstra stabil tommelstøtte for effektiv stabilisering av en forstuet eller instabil tommel med leddbåndsskade, for eksempel skitommel. Tommelstøtten kan enkelt tilpasses for en mer effektiv stabilitet.

649 kr
tommelstotte_artrose

Rizogrip er en helt ny type tommelstøtte for effektiv avlastning og støtte til en smertefull tommel. Tommelstøttens formbare V-skinne gir ekstra effektiv støtte og avlastning

599 kr
Tommelstøtte

Ekstra stabil tommelstøtte med en formbar metallskinne for optimal individuell tilpasning av støtte og form.
 

499 kr 799
Håndleddsortose med tommelstøtte
Håndleddsortose med tommelstøtte for kombinert behandling av et smertende håndledd og tommelfingerledd.
449 kr

IMAK er en unik håndleddstøtte ved revmatiske smerter i håndledd og tommel. Det unike materialet gir lett støtte og lokal varme ved smerter og problemer i hånd og håndledd

299 kr
Håndleddsstøtte ved leddgikt
Håndleddstøtte spesielt utviklet for deg med leddgikt. En stabiliserende skinne og ekstra lange borrelåser for å ta den på enkelt og smidig.
399 kr
handleddstotte_cts_ved_karpaltunnelsyndrom

Håndleddsstøtte Stabil er en håndleddsstøtte som gir lindring og avlastning både dag og natt ved smerter og problemer i håndleddet

449 kr
Håndleddsstøtte karpaltunnelsyndrom
Håndleddstøtte karpaltunnelsyndrom med skinne CTS for effektiv avlastning av håndleddet ved karpaltunnelsyndrom.
459 kr
Håndleddstøtte tastatur
Håndleddstøtte tastatur for bruk ved tennisarm, musearm samt f.eks. racketsporter med behov for et funksjonelt grep.
429 kr
Håndleddsortose
Håndleddsortose med en breiere, stivere plastskinne samt et ekstra stabiliserende bånd for ekstra stabilitet ved smertefullt håndledd.
439 kr
Håndleddsstøtte med skinne
Håndleddsstøtte med formlaget dynamisk skinne for effektiv avlastning av et smertefullt håndledd
389 kr
Håndleddstøtte

Håndleddstøtte med unik snørekonstruksjon som gjør tilpasningen svært enkel selv for personer med nedsatt gripeevne

549 kr
Håndleddstøtte for tennis

Håndleddstøtte for alle med behov for ekstra støtte av håndleddene, kombinert med et normalt grep. Optimalt for tennis, golf, turnere, håndverkeren, eller for arbeid ved datamaskinen.

449 kr 579
Håndleddsstøtte

Ekstra stabil og smidig håndleddsstøtte med stabiliserende skinner plassert både på håndleddets over- og underside for ekstra støtte og kontroll.

699 kr
handleddsstotte_manulite

Manulite er en ekstra stabil, fullt justerbar og smidig håndleddsstøtte for støtte og avlastning av håndleddet. Tre skinner sikrer optimal avlastning.

799 kr
Håndleddstøtte

Håndleddstøtte BOA for ekstra stabilitet med den unike BOA-teknologien

999 kr
støttebandasje håndledd tommel

Støttebandasje håndledd tommel BOA® med stabiliserende tommeldel er en ekstra stabil håndleddsstøtte med ekstremt enkel påsetting.

1 199 kr
fingerstøtte fingerskinne

Fingerskinne for behandling av en vond og ustabil finger. Fingerstøtten/fingerskinnen kombinerer støtte og kompresjon for å oppnå optimal funksjon og reduksjon av hevelser.

499 kr
Kompresjonshanske

Kompresjonshanske motvirker hevelse i hånd og fingrer

269 kr
Kompresjonshanske

Kompresjonshanske kort modell for behandling av ødem i fingre og hevelser i håndleddet. Den korte modellen påvirker ikke håndleddet

289 kr
Hvileortose

Hvileortose Air-Soft Stabil er en ekstra stabil håndortose med mulighet for fri individuell tilpasning til håndledd, fingre og tommelens posisjon.

1 299 kr
odemhandske

Ødemhanske GRIP er en unik hanske med silikoninnlegg for forbedret gripeevne i hverdagen ved kompresjonsbehandling

329 kr
Artrosehanske

Artrosehanske mot smerter, stivhet og opphovning i hender og fingre ved problemer med artrose.

369 kr
 artrosehanske_artrose_hand

Artrosehanske Active - ekstra godt gep ved stivhet och artrose i fingrene og hand

299 kr 389
hanske_ved_leddsmerter

IMAK er en unik hanske for smertelindring og økt bevegelighet ved leddsmerter i fingre og hånd.

339 kr
artrosehanske_sort

Artrosehanske i svart modell produsert i et mykt og kompresjonsgivende bomullsmateriale med Spandex for optimal funksjon

369 kr

Smerter i håndleddene og ømhet i håndleddene forårsakes ofte av:

Smerter i hånden forårsaket av overbelasting
Overbelasting er den vanligste årsaken til smerter i håndledd eller hånden. Ved overbelasting er det for mye eller for tungt arbeid som fører til smerter som resultat. For mye arbeid kan være bevegelser i håndleddet uten spesielt stor belastning. Ensidige og repeterende bevegelser som gjentas daglig kan forårsake smerter i håndleddet. Overbelastning er ofte forbigående, og ved tilstrekkelig hvile eller mindre aktivitet avtar smertene. En håndleddsstøtte med skinne kan effektivt avlaste håndleddet, og bidrar til en effektiv behandling av smerter i hånden som er forårsaket av overbelastning.

Smerter i håndleddet forårsaket av artose (slitasjeskade i hånden)
En slitasjeskade  håndleddet forårsakes av en påvirkning av håndleddets eller fingrenes leddbrusk. Leddbrusk som over tid har blitt slitt ned beskytter ikke leddbevegelsene like godt som tidligere. Smerter i håndleddet ved artrose går an å avhjelpe med stabiliserende og avlastende håndleddsstøtter. Ofte av tar smerten i håndleddet i forbindelse med at man minsker bevegelsen av det vonde området, noe f.eks en håndleddstøtte bidrar til. En håndleddsbeskyttelse med skinne er ofte et godt daglig hjelpemiddel ved artroseproblemer i hånden og tommelen. Håndleddsbeskyttelse med skinner gir en god beskyttelse av hånd og håndledd til hverdags.

Smerter i hendene forårsaket av betennelsessmerter
En lokal betennelse oppstår lett hvis man utsetter håndleddene eller fingrene for unormale bevegelser eller for stor belastning over korte perioder. Ved f.eks. tunge løft med hendene kan muskler og vev briste, med en lokal betennelse som resultat. Betennelsen forårsaker smerter i håndleddene, og ofte også hovenhet og ømhet i samme område.

Nedsatt stabilitet i håndleddet
Smerter i håndleddene kan forårsakes av nedsatt stabilitet i leddet eller fingrene. Det er ikke uvanlig at smertene i håndleddet eller fingrene kan spores til en spesifikk situasjon, som f.eks. trening med ball eller et fall mot håndleddet. Den nedsatte stabiliteten kan være et tegn på at leddbåndene har blitt påvirket, noe som bidrar til lokal smerte i håndleddet ved bevegelse og nedsatt stabilitet ved belastning. Skinnen i håndleddsbeskyttelsen gir ekstra støtte for økt stablitet ved problemer med nedsatt stabilitet i håndleddet.

Ved smerter og verk i håndleddet uansett årsak bidrar en avlastende håndleddsstøtte med skinne til redusert bevegelse i området, og dette har ofte en umiddelbar lindrende effekt.