Ankelstøtte & ankelbeskyttelse | Rehaboteket

Ankelstøtte & ankelbeskyttelse

Med et komplett sortiment av ankelstøtter for behandling av forstuede ankler, finner du alltid en løsning for vonde ankler, både i forebyggende og behandlende øyemed. Vi kan tilby alt fra lett stabiliserende ankelstøtter for hverdagslige situasjoner, til ekstremt stabile ankelstøtter for omfattende ankelovertråkk med kombinasjoner av indre og ytre leddbåndskader fra idrettsaktivitet. Alle produkter oppfyller våre strenge krav til funksjon og komfort, og en rekke av produktene finnes kun hos oss på Rehaboteket. Ankelstøtter er stabiliserende produkter for å øke stabiliteten i ankelen etter skade. Ankelforstuinger oppstår når ankelleddet presses utenfor sitt normale bevegelsesomfang, og medfører ofte strukturskader på de ytre leddbåndene i ankelen. En instabil og skadet ankel innebærer ofte tilbakevendende problemer med forstuinger og vridninger, og en ankelstøtte er ofte løsningen på problemet.

ankelstotte

Ankelstøtte med ekstra stropper - diskrete profil i trangere sko

 399 kr 
ankelstøtte

MalleoLITE er en ekstremt smidig ankelstøtte som kombinerer kompresjon og justerbar støtte for økt stabilitet og minsket opphovning

 439 kr 

Unik justerbar ankelstøtte som muliggjør flere funksjoner i samme modell, med enkel oppgradering for endret funksjon

 699 kr 
Ankelstøtte 8 band
Enkel og effektiv ankelstøtte for hverdagsstabilisering av en ustabil ankel.
 299 kr 
fotledsstøtte

SELF er en effektiv ankelstøtte med kompresjon for funksjon og støtte til ankelen.

 399 kr 
ankelstotte_malleofit

Ankelstøtte MalleoFIT er en kompresjonsgivende ankelstøtte som brukes ved smerter i ankelledd, mellomfot, vrist eller ved akillesbetennelse

 369 kr 
Ankelstøtte

Active Ankle T2 - den klassiske ankelstøtten med effektiv stabilitet for en ustabil ankel.

 999 kr 
Ankelstøtte
Ankelstøtte for stabilisering av en ustabil ankel med ekstra lav profil
 599 kr 
Ankelstøtte BOA
Anatomiskt ankelstøtte konstruert for optimal stabilisering og tilpasning etter overtråkk eller leddbåndskader
 699 kr 
Ankelstøtte Wraptor
En av markedets mest stabile og mest innovative ankelstøtter for indre og ytre ustabile leddbåndskader i ankelen.
 649 kr 
Ankelstøtte Armis

Ankelstøtte Armis er en ekstremt fleksibel ankelstøtte med en unik konstruksjon for ekstra støtte og kontroll av en forstuet fot.

 649 kr 
Active Ankle Ankelstøtte
Active Ankle - den klassiske ankelstøtten med effektiv stabilitet for en ustabil ankel.
 999 kr 
ankelstotte_leddbandskader

Ankelstøtte A-Flex kombinerer optimal stabilitet med overlegen fleksibilitet til en ustabil, skadet ankel. Konstruksjonen sørger for ekstra stabilitet ved både indre og ytre ankelskader

 1299 kr 
ankelortose_gymnastikk

Ankelortose Kicx er spesielt utviklet for å støtte ankelen ved f.eks. gymnastikk, dans og kampsport.

 1299 kr 
ankelstøtte
Optimal kompresjon over en skadet ankel eller ved hevelser. Ekstra silikonputer reduserer hevelser effektivt.
 589 kr 
Ankelortose
Kombinerer optimal kompresjon med ekstra stabilitet og silikonputer som reduserer hevelse effektivt.
 649 kr 
ankelstotte_med_skinner
Ankelstøtte med skinner AIR kombinerer kompresjon med ekstra stabilitet for en akutt skadet ankel.
 549 kr 
Ankelortose

Ankelortose PushO er en ekstra stabil ankelortose som er enkel å bruke ved behov for ekstra støtte og stabilitet ved kronisk ustabil ankel, og ved behov for avlasting av artrose i ankelen.

 1199 kr 

Nedkjøling og kompresjon er en veldokumentert metode for å redusere hevelser i et ledd. NovaCool kombinerer begge egenskaper uavhengig av hvor du befinner deg.

 999 kr 
hjelpemiddel_ved_droppfot

Unik hjelpemiddel ved problemer med droppfot. Droppfotskinne løfter forfoten effektivt ved problemer med droppfot

 1099 kr 

Les Mere om Ankelstøtter

En ankelskade forårsaker ofte tilbakevendende problemer i ankelen med økt ustabilitet, usikkerhet og i noen tilfeller problemer med å drive med idrett eller andre aktiviteter på samme måte som før skaden oppsto. Problemene kan ofte være omfattende og langvarige med behov for ekstra støtte og kontroll rundt ankelen. En ankelstøtte reduserer risikoen for tilbakevendende forstuelser, og gir sikkerheten som trengs under normal belastning etter en skade. Med markedets bredeste sortiment har vi alltid flere løsninger til forskjellige situasjoner – på jobb, til hverdags eller i idrett og trening.

Hvordan velger jeg riktig produkt for problemene mine?

For å finne riktig beskyttelse for en skadet, ustabil ankel, trenger du et utvalg av forskjellige produkter med forskjellige funksjoner. Behovet for støtte og stabilitet endres avhengig av intensitet, aktivitet og for eksempel underlag. Det finnes flere forskjellige typer ankelstøtte, laget med forskjellige konstruksjoner, materialer og stabilitetsprofiler for best å kunne oppfylle kravene for stabilitet, komfort og funksjon i forhold til bruksområde, skovalg og underlag. For bedre å forstå hvilke forskjellige modeller som er tilgjengelige, når de skal brukes og når de fungerer best, gir vi en oversikt over våre forskjellige kategorier av støtte. Vi har et komplett, omfattende sortiment og nøye utvalgte ankelstøtter med varierende stabilitetsprofil for at du alltid skal kunne finne en beskyttelse som fungerer optimalt. Ankelstøttene og-beskyttelsene dekker alle situasjoner i forbindelse med skader, enten det er en akuttskade, behov for ekstra støtte på jobb i trange sko eller på innebandybanen med behov for ekstra stabilitet og kontroll.

Ankelstøtte til akutt skade

Ankelskader er en av de vanligste skadene i idrett, men forekommer ofte daglig ved fall eller ulykker som ofte er forårsaket av ujevnt underlag, dårlige sko, feiltråkking eller arbeid i krevende miljøer. Skadene oppstår vanligvis på utsiden av ankelen, og innebærer ofte skade på anklenes stabiliserende leddbånd. Skaden oppstår når ankelen tvinges utenfor det normale bevegelsesområdet, noe som direkte skader stabiliserende strukturer og leddbåndene rundt ankelen. Den vanligste skaden involverer overstrekning av det ytre leddbåndet på utsiden av ankelen. Ved sterk belastning eller eksternt slag eller spark mot ankelen kan ankelens leddbånd ofte få permanent nedsatt stabilitet. Ved en omfattende leddbåndsskade i ankelen svulmer ankelen kraftig opp, med blåmerker og intens smerte. Akutt behandling er kritisk og bør omfatte høy posisjon, kompresjon og avkjøling for å forhindre hevelse mest mulig og redusere akutt blødning.
NovaCool kjølebehandling er et helt unikt produkt for akutt behandling ved skader, og gir på en enkel måte øyeblikkelig komprimering og kjølebehandling av ankelskader, helt i tråd med PRICE-modellen. NovaCool brukes ofte av sportsklubber som en brukervennlig og ekstremt effektiv løsning for akutt behandling ved skader. Det finnes flere forskjellige rigidortoser – ankelstøtten AIR, Recover og Malleostrong. Alle rigidortoser som gir optimal stabilitet og kompresjon rundt ankelen, og brukes den første tiden etter en skade. Ankelstøttene er designet for å best mulig stabilisere ankelen og samtidig effektivt motvirke hevelse i leddet.
Både NovaCool og våre rigide ankelstøtter er ankelprodukter som effektivt hjelper til i behandlingen av akutte skader. De er begge enkle å bruke og ekstremt effektive for å lindre smerter, redusere hevelse og øke stabiliteten i ankelen den første tiden etter en skade.

Ankelstøtter til daglig bruk

En ankelstøtte som skal brukes hver dag stiller ekstra høye krav til smidighet, pusteaktivitet og enkel påføring i forhold til god støtte og stabilitet.
Generelt er en ankelstøtte til hverdagsbruk ofte enklere modeller med lettere støtte til ankelen, for å kombinere kompresjon rundt ankelen med de stabiliserende egenskapene til ankelstøtten på best mulig måte. Kompresjonen motvirker hevelse i ankelen og materialene gir lettere stabilitet og kontroll.
En viktig del av en ankelstøtte til hverdagsbruk er tykkelsen på støtten. Jo tykkere materialet er, jo varmere og desto vanskeligere er det å få plass til støtten i trange sko. En elastisk ankelstøtte har alltid en tynnere profil som gjør det mulig å bruke den over lengre perioder i vanlige sko uten å forstyrre ens vanlige bevegelsesmønster, skovalg og opplevelse. Ankelstøttene til hverdagsbruk gir ofte muligheten til å justere støtten over ankelen og sikre kompresjon og støtte rundt ankelen på samme måte som elastiske støttebandasjer, men tar mye mindre plass i skoene.
Ved omfattende ustabilitet i ankelen eller et arbeidsmiljø som inkluderer ujevne underlag med kraftig belastning på ankelen, kan det hende du trenger mer stabil beskyttelse. Dette innebærer produkter laget av uelastiske materialer med en betydelig mer effektiv stabilisering av ankelen. Hvis arbeidsmiljøet ditt foregår på ujevnt underlag, er arbeidsskoene generelt tilpasset underlaget. Dette betyr at en mer stabil ankelstøtte som normalt tar litt mer plass i skoene fungerer optimalt i arbeidssko med snøring.

Ankelstøtter til sport, trening og krevende situasjoner.

Vårt sortiment av ankelstøtter for krevende idretter og trening er anerkjent som det bredeste sortimentet på markedet i dag. Som bevis på at produktene våre holder det høyeste nivået med tanke på stabilitet og funksjon, har vi i Rehaboteket innledet et samarbeid med det svenske håndballforbundet på dame- og herresiden. Den øverste eliten i svensk håndball krever det aller beste, og velger Rehaboteket som leverandør.
Ankelskader i idrett kan ofte komme litt tilbake lang tid etter selve skaden. Normalt har man størst problemer ved økt belastning, intensitet eller gjentatte start/stopp- og sidebevegelser, som er et normalt bevegelsesmønster innen idrett og trening. Noen idretter som utøves på ujevnt underlag, for eksempel orientering, stiller enda høyere krav til stabiliseringsegenskapene til ankelstøtten for å kunne belaste ankelen normalt uten økt risiko eller bekymring for å skade seg igjen.
En ankelstøtte for ekstra stabilitet og funksjon har alltid flere forsikrende egenskaper som til sammen gir den totale stabilitetsprofilen til ankelstøtten. De kombinerte stabiliserende egenskapene til en beskyttelse handler ofte om flere forskjellige funksjoner som til sammen gir den generelle stabilitetsprofilen til beskyttelsen. De prioriterte egenskapene som vi i Rehaboteket alltid tar hensyn til når vi velger ankelstøtte til vårt standardsortiment, er alltid de samme og handler om ankelstøttens anatomiske passform, materialvalg, passform, skinnekonstruksjon og stabiliserende stroppesystem.Alle disse funksjonene gir til sammen en generell stabilitetsprofil av ankelleddet for å kunne stabilisere en ustabil ankel på best mulig måte, selv under de tøffeste forhold innen idrett og trening.
For mange brukere er teiping fortsatt et alternativ for ekstra stabilitet og kontroll av en ustabil ankel. Teiping er ikke i nærheten av å være så fleksibel som en ankelstøtte, og vi gir vårt syn på forskjellen mellom ankelstøtte og teipe til en ustabil, skadet ankel lenger ned på siden.

Ankelstøtte sammenlignet med teiping av ankelen. Hva er best?

Utviklingen av ankelstøtter til leddbåndskader i ankelen har resultert i ekstremt effektive produkter med unike funksjoner for ekstra støtte og kontroll.
Til tross for denne utviklingen er teiping av ankelen fremdeles en vanlig metode for å få ekstra stabilitet og kontroll av ankelen, både til hverdags, og innen idrett og trening.

Mange lurer på hva som er best for ekstra støtte for en ustabil ankel, ankelstøtte eller teip?

For å kunne svare på spørsmålet om hva som er best, må du forstå de to forskjellige løsningene litt bedre. Det er flere forskjellige parametere som spiller inn, og under går vi gjennom noen av forskjellene mellom teip og ankelstøtte ved en ustabil ankelskade.
Stabilitet
Teiping av en ankelen ved redusert stabilitet er en relativt kompleks prosedyre som krever opplæring og kunnskap før du prøver det. Feilteiping fører til direkte forringet stabilitet, og i noen tilfeller fullstendig endret stabilitetsprofil i forhold til skaden og ønsket effekt. Kvaliteten på teipen spiller også inn på hvor mye stabilitet den kan gi. Dersom man teiper direkte på huden, øker risikoen i takt med at man svetter under treningen. Hvis teipen gradvis løsner, kommer ikke teipingen til å være i stand til å gi den samme stabiliteten etter 30 minutters aktivitet, noe som langsomt vil føre til dårligere støtte med mindre stabilitet. Den svekkede funksjonen og klebeevnen til teipen fører til dobbel forverring, da man ofte opplever mer og mer ustabilitet i ankelen etter som man blir mer sliten i musklene. Jo lengre treningsøkten pågår, jo mer sliten blir man muskulært og desto mer støtte trenger man.
Riktig ankelstøtte med de rette funksjonene sikrer stabilitet over tid. Ankelstøtten kan også enkelt justeres under aktiviteten for å øke støttegraden, i takt med at man blir sliten i ankelen. Dette er helt umulig med teiping, ettersom man da vil måtte teipe ankelen på nytt.
Kostnad
En teiprull av normal kvalitet koster ca. 99 kr og er vanligvis tilstrekkelig til omtrent 3–4 teipinger av en leddbåndsskadet ankel. Ved en treningsfrekvens på 3 ganger i uken brukes ofte en teiprull per uke – noen ganger mer og noen ganger mindre. En omtrentlig kostnad for teiping av ankelleddet kan utgjøre 200–300 kr per måned, helt avhengig av valg av teip og omfanget av teiplengden. Uansett er kostnadene for tape i løpet av en sesong eller år betydelig mer enn 200–300 kr. Riktig ankelstøtte med rett funksjon og kvalitet kan uten problemer brukes en hel sesong, med en omtrentlig kostnad på rundt 500 kr. En ankelstøtte er ekstremt mye mer kostnadseffektiv, med bedre sikkerhet og forenklet tilpasning i én og samme løsning til en skadet, ustabil ankel.
Andre aspekter ved teiping sammenlignet med ankelstøtter
Risikoen for hudskader i forbindelse med teiping øker jo lengre du bruker teipen. Gitt at en leddbåndskade i ankelen ofte innebærer varig nedsatt stabilitet, er det ofte nødvendig å bruke en form for ekstra støtte i en lengre periode etter en ankelskade. Riktig ankelstøtte er alltid laget av polstret materiale som brukes over en beskyttende strømpe, med minimal risiko for skrubbsår, og en ikke-eksisterende risiko for hudskader. Forskjellen på teiping og ankelstøtte når det gjelder hudskader er enorm. Teipen skader huden før eller siden, mens en ankelstøtte ikke påvirker huden i det hele tatt.

Rehaboteket – Vi hjelper deg med å finne riktig produkt!

Hos Rehaboteket er vi veldig klar over at det kan være vanskelig å finne riktig produkt til din spesifikke skade, og på grunn av det har vi jobbet frem flere forskjellige måter for å kunne hjelpe deg best mulig. Rehaboteket tilbyr alltid produktrådgivning, og har alltid en bemannet kundeservice via telefon for å kunne hjelpe deg best mulig med spørsmål eller bekymringer angående produkt eller produktvalg. Vårt sortiment er nøye utvalgt, og inkluderer i dag Nordens mest komplette utvalg av produkter for hele kroppen. Vi har alltid flere alternative ankelstøtter som gir deg som kunde flere alternativer til dine problemer.
Siden vi bare jobber med e-handel, er rask levering en ekstremt viktig del av vår virksomhet. Alle bestillinger som kommer inn før kl.15 blir alltid sendt samme dag. Innsatsen for å levere hurtig er til for våre kunders skyld, slik at du ikke må vente lenge på varene dine. Å få varen levert hjem lar deg vurdere produktet i fred og ro i hjemmemiljøet ditt, uten å måtte dra til et stressende shoppingmiljø. Det viktigste for deg som kunde er muligheten til å prøve produktet før du bestemmer deg. Vi tilbyr alltid 45 dagers åpent kjøp, så du har tid til å vurdere produktet. Det eneste kravet for retur er at produktet er i samme stand som da du mottok det. Så prøv det, men vær forsiktig med produktet slik at det kan returneres eller byttes hvis du skulle ønske det. Vi lagerfører alle våre produkter i eget lager, og sender alle bestillinger som blir gjort innen kl. 15 samme dag, for å sikre at du får albuestøtten du har bestilt så kjapt og effektivt som mulig.
Rehaboteket er sertifisert av Trygg E-handel, og vi benytter oss av Klarnas sikre betalingsløsninger for at du som vår kunde skal kunne kjenne deg trygg når du handler hos oss på Rehaboteket.no
Vil du ha hjelp med å finne riktig ankelstøtte for deg og dine problemer? Ikke nøl med å ringe Rehabotekets bemannede kundeservice på 38 36 26 50, på hverdager mellom 9–13 (mån 9-16).
Vi svarer også på e-post ved øvrige tidspunkter på spørsmål du sender til kundeservice@rehaboteket.no