Knestøtte til meniskskade | Rehaboteket

Knestøtte til meniskskade

Meniskens hovedfunksjon er å fungere som en aktiv støtdemper ved aktivitet og bidra til den passive leddstabiliteten i kneleddet. Meniskskader er en av de mest vanlige årsakene til smerte i kneleddet. Ved idrettsaktiviteter er meniskskader et vanlig forekommende kneproblem.

Knestøtte CoTex Basic Menisk
Knestøtte Menisk er spesielt utviklet for meniskskade. Knestøtten gir effektiv kompresjon og støtte for optimal funksjon.
799 kr
Knestøtte CoTex Stabil Menisk
Knestøtte Stabil Menisk med skinner gir ekstra stabilisering av meniskskader. CoTex-materialet gir effektiv kompresjon over kneleddet.
1 399 kr
Knestøtte stabiliserende knestøtte
Stabiliserende knestøtte med to fleksible fjærende skinner og stabilisering av kneskål i samme knestøtte.
949 kr
Knestøtte Genum LIGHT med skinner
Kneortose Genum LIGHT med skinner er en effektiv knestøtte for stabilisering av et ustabilt kne ved f.eks. leddbåndskader eller artroseproblemer
1 599 kr
Knestotte med skinner

Knestøtte med skinner for optimal stabilisering av et ustabilt kneledd ved leddbåndskader

1 249 kr
Knestøtte Basic Sport
Knestøtte Sport for stabilitet og varme. Knestøtten har en unik anatomisk konstruksjon som sikrer optimal fiksering og komfort ved bruk.
249 kr
Knestøtte Leddbåndsskade

Knestøtte Genufit, ekstra stabilitet og kontroll ved indre leddbåndsskade (MCL), og ytre leddbåndsskade (LCL) i kneleddet

3 399 kr
Kneortose_skinner

Kneortose GenuFit LIGHT er en lett avlastende kneortose med doble fleksible skinner og ekstra stabiliserende bånd. GenuFit gir en ekstra støtte for et ustabilt kneledd.

1 449 kr
Skadene utløses og forårsakes av direkte vridningsskade ved kraftig belastning av kneleddet kombinert med vridning i leddet, men kan også forårsakes av omfattende bøyinger i kneleddet.
Skader på den indre menisken er ca. 4 ganger mer vanlig enn skader på den ytre menisken.
Den indre menisken sitter sammen med det indre leddbåndet og skades ofte også ved indre leddbåndsskader.
En knestøtte til meniskskade er spesielt konstruert for å avlaste, stabilisere og støtte kneleddet ved skader på menisken. Knestøtten skal stabilisere og avlaste kneleddet både ved normal daglig bruk og også ved fysisk aktivitet. Knestøtte til meniskskade er også spesielt konstruert for å motvirke opphovning i kneleddet. Knestøtten er laget av et høykompresjonsmateriale som effektivt bidrar til økt kompresjon over leddet og dermed motvirker opphovning lokalt i leddet. Hovning i et ledd forårsaker alltid redusert bevegelighet, noe som ofte påvirker kneleddets bevegelse ved meniskskade. 
Det finnes ulike knestøtter til meniskskader som på en mer effektiv måte bidrar til ekstra støtte og stabilisering ved problemer. En kneortose for meniskskade er f.eks. en mer stabil ortose, og bidrar effektivt til ekstra god støtte ved meniskskader.
Vi tilbyr flere ulike knestøtter til meniskskader, alt fra enkle knestøtter for lettere skader, til kneortoser for ekstra støtte og avlastning ved mer alvorlig meniskskade.
En meniskskade er ofte lokalt smertefull i det indre og ytre leddutspringet på kneleddets inn- og utside. Våre meniskstøtter har en unik konstruksjon med en ekstra komprimerende meniskpute som bidrar til økt kompresjon i det lokale området på leddet. Meniskputen er laget av et viskoelastisk skum som effektivt former seg etter kneleddets inn- og utside.
 
Knestøttene til meniskskader finnes i flere modeller med ulike funksjoner og stabilitetsklasser:
  • Knestøtte menisk Basic - bidrar til ekstra høy kompresjon av kneleddet, kombinert med ekstra støtte. Knestøtten har to fleksible fjærskinner for lett ekstra stabilisering.
  • Knestøtte menisk Stabil -  gir samme kompresjon av leddet som knestøtte Basic, men har to ekstra stabiliserende skinner for ytterligere stabilisering av kneleddet ved meniskskade.
  • Kneortose CoTEX LIGHT - er en ekstra stabil knestøtte som ofte velges på grunn av ekstra gode stabiliserende egenskaper. En kneortose til meniskskade brukes ofte ved omfattende instabilitetsproblemer ved meniskskade.
Vi har markedets bredeste utvalg av knestøtter, knebeskyttelser og kneortoser til meniskskader, og du finner alltid en funksjonell knestøtte for behandling av meniskskader hos oss