Albuestøtte Dynamics Plus | Rehaboteket
albuestotte_ved_tennisalbue albuestotte_dynamics_plus albuestotte_golfalbue tennisalbue_stotte

Albuestøtte Dynamics Plus

  •  899 kr 

Dynamics Plus, dobbeltavlastende albuestøtte som brukes ved tennisalbue, golfalbue og musearm. Produktet gir dobbeltsidig avlastning for best mulig funksjon og effekt

Les mer

  • Ekstrem smidighet med ArthroFlex, et ekstra tynt lag med kompresjon
  • Fullt tilpasningsbar med justerbart og avlastende bånd
  • To multifunksjonelle pelotter for avlastning og støtte
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Albuestøtte Dynamics Plus er en multifunksjonell albuestøtte som lindrer og avlaster albuesmerter, spesielt tennisalbue, golfalbue og musearm (medial og lateral epikondylitt). Produktet kombinerer en høy grad av kompresjon rundt albueleddet med dobbeltsidig, fullt justerbar avlastning av betennelse i senefestet på innsiden og utsiden av albueleddet. Dynamics Plus er laget av et ekstra kompresjonsgivende tekstilmateriale bestående av polyamid og elastan, som gir en ekstra høy grad av kompresjon rundt leddene. Kompresjonen øker sirkulasjonen lokalt i albuen samt over underarmsmuskulaturen, og motvirker samtidig lokal hevelse i albuen.
Ved det følsomme området på innsiden av albuen ligger det en tynn ArthroFlex-sone som er laget for optimal komfort og minimal risiko for ubehag under bruk. Sonen er hyperelastisk i alle retninger, noe som betyr at materialet som ligger på innsiden av albuen følger armens bevegelser uten å påvirke mobilitet eller følelse. Dynamics Plus er en albuestøtte som påvirker albuens bevegelser svært lite under bruk, og kan derfor brukes i alle situasjoner.
 
Albuestøtten gir en unik kombinasjon av målrettet,adaptiv lindring og avlastning samt lokal kompresjon. Smertelindringen skjer ved at det legges et trykk over underarmsmuskulaturen for å avlaste håndleddet og bevegelsene til fingrene opp i albuen. I albuestøtten er det to påsydde silikonpelotter, og disse putene plasseres automatisk på riktig sted sentralt over underarmsmuskulaturen, ca. 10 cm under smertepunktet i albuen. Pelottene har en størrelse på 7 x 4 cm, noe som gir en ekstra bred angrepsflate mot musklene og sikrer god avlastning og riktig plassering. Putenes konstruksjon gir en ekstra effektiv og målrettet avlastning der den er mest effektiv. Smerter og problemer på innsiden av albueleddet kalles ofte golfalbue, mens smerter på utsiden kalles tennisalbue. De to pelottene lindrer begge disse lidelsene samtidig. Produktet kan selvsagt også brukes til å kun lindre problemer med tennisalbue eller golfalbue individuelt.
 
Med kraftigere belastning eller regelmessig bruk av gjenstander i hånden, for eksempel en padelracket, tennisracket eller tungt verktøy, øker vanligvis behovet for ekstra avlastning. Dette kommer av at musklene jobber hardere med en høyere grad av påvirkning av det allerede betente senefestet. Dynamics Plus albuestøtte har et justerbart avlastningsbånd plassert over silikonputene på underarmen. Båndet kan justeres individuelt og strammes mer eller mindre etter ulike behov. Jo hardere båndet strammes, jo høyere komprimeringsgrad og avlastning får man. Båndets semielastiske egenskaper gir enkle og presise tilpasnings- og justeringsalternativer for best mulig resultat.
 
I takt med at Dynamics Plus letter problemområdet og behovet for støtte reduseres, kan den enkelt tilpasses til en smidigere albuestøtte. Avlastningsbåndet er festet til en borrelåsoverflate på innsiden av albuestøtten, noe som gjør det mulig å fjerne båndet helt om nødvendig. Fordelen med å kunne ta av båndet er at støtten blir enda mer fleksibel ettersom produktprofilen rundt underarmen minsker. Hvis det er behov for mer lindring, påføres båndet enkelt på samme sted igjen. Borrelåsoverflaten har en total bredde på 8 cm, noe som gjør det mulig å bevege båndet i høyden når det er nødvendig for ytterligere å oppnå individuell justering av avlastningen.
 
Bruk Albuestøtte Dynamics Plus ved
 - Tennisalbue
 - Golfalbue
 - Musearm
 - Behov for ekstra støtte ved lokale smerter og problemer i albueleddet
 - Problemer med hevelse og stivhet i leddet

 
Albuestøtten kan håndvaskes på 30 °C, og skal lufttørke før bruk.


StørrelseOmkretsmål rundt albuen (cm)
Størrelse 122 – 24
Størrelse 224 – 26
Størrelse 326 – 28
Størrelse 428 – 30
Størrelse 530 – 32
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Trenger albuestøtten to puter når jeg bare har problemer på utsiden av albuen?
Svar. Ja, pelottene sitter parvis for å skape bedre lindring og trykkavlastning under det justerbare båndet.
 
Spørsmål. Hvordan skal putene plasseres for best effekt?

Svar. Pelottene, som har en størrelse på 7x4 cm, plasseres enklest ved å trekke opp albuestøtten og plassere den godt på innsiden av albuen (den tynne sonen skal plasseres i midten av innsiden på albueleddet). På den måten blir putene plassert riktig og gir best effekt.
 
Spørsmål. Kan jeg bruke albuestøtten til lateral og medial epikondylitt?

Svar. Ja absolutt, medial og lateral epikondylitt er det samme som tennisalbue og golfalbue.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompresjon

5

Avlasting

4

Varme

1