Skulderstøtter | Rehaboteket

Skulderstøtter

Skulderleddet er vårt mest bevegelige ledd med et imponerende bevegelsesomfang, og nettopp derfor er skulderskade en vanlig skade både i yrkessammenheng og i idrett og trening. Vanlige skader som ofte rammer skulderen er at den kommer ut av ledd, blir overbelastet i visse arbeidsmiljøer eller ved fall og ulykker. Skulderstøtter er tilgjengelige i flere forskjellige modeller med kompresjon og støtte til skuldrene. Som teiping, gir stabile skulderbeskyttere samme muligheten til å justere stabiliseringsegenskapene individuelt over forskjellige deler av skulderleddet. Våre skulderstøtter og skulderbandasjer er produkter som er konstruert for å stabilisere og avlaste et smertefullt eller ustabilt skulderledd. Vi har et stort og komplett utvalg av ulike skulderstøtter, og kan tilby ulike løsninger for effektiv stabilisering ved f.eks. subluksasjonsproblemer og allmene smertetilstander i skulderen.

skulderstøtte

Skulderstøtte for lett stabilisering av et smertefullt skulderledd. Skulderstøtten bidrar til økt kompresjon over hele skulderleddet for optimal smertelindring.

 799 kr 
Skulderstøtte Stabil

Skulderstøtte Stabil er en anatomisk skulderstøtte med glatte ekstra stabiliserende bånd for effektiv stabilitet over skulderleddet.

 899 kr 

Acromed er en ny type skulderortose for ekstra støtte og kompresjon ved kroniske problemer med f.eks. artrose i skulderen, frozen shoulder, innklemmingsproblemer eller instabilitet.

 1499 kr 

SILVER er en effektiv, myk og godt polstret kragebensbandasje for ekstra stabilisering og immobilisering av et skadet krageben.

 399 kr 

NovaCool er et unikt kompresjonssystem med kjøleav et vondt skulderledd

 1399 kr 
Skulderstøtten Cross

Skulderstøtte Cross er en tilpasningsdyktig skulderstøtte for stabilisering og kontroll av skulderen

 1299 kr 
Skulderstøtte

Ekstra fleksibel og kompresjonsgivende skulderbeskyttelse ved problemer og ustabilitet i skulderen

 1099 kr 

Les mer om skulderstøtter

Det finnes flere forskjellige modeller av skulderstøtter – modeller som har forskjellige funksjoner, og som brukes avhengig av grunnproblemet. Nedenfor finner du en forklaring på hovedforskjellene mellom de ulike skulderstøttene.

Varmende skulderstøtter

Varmebehandling av skader og leddproblemer er en vanlig behandlingsmetode for å redusere smerter. En varmende skulderstøtte er laget for å lokalt øke temperaturen over skulderleddet med den direkte effekten av økt blodsirkulasjon i skadeområdet. Varmen fokuseres inn i muskulaturen og motvirker risikoen for påvirkning fra kulde utenfra. Som en del av den smertelindrende funksjonen til en varmestøtte for skulderen, kombinerer mange skulderstøtter to funksjoner: varme og kompresjon. Kompresjonen rundt leddet gir ekstra støtte og lett økning i stabiliteten til skulderen, noe som vanligvis er en viktig del av funksjonen for en mer stabil og smertefri belastning. Varmestøttens funksjoner som varmende og komprimerende gir ytterligere egenskaper over leddet. Kompresjonen motvirker effektivt hevelse i skulderleddet, som er den vanligste årsaken til leddstivhet. Hvis leddet får en opphovning, minsker vanligvis skulderens bevegelsesomfang på grunn av stivhet i skulderen under bevegelse.

Stabile skulderstøtter

Funksjonen til en stabil skulderstøtte er å alltid gi så gode justeringsmuligheter som mulig for å skape en stabiliserende struktur over skulderleddet. De mer utviklede og moderne skulderstøttene har alltid klebemateriale på innsiden av støtten. Klebematerialet er vanligvis produsert i silikon eller shark-skin som effektivt fester seg mot huden. Dette for å gi de beste forutsetningene for en stabil basekonstruksjon over leddet. Skulderstøttene dekker alltid den sentrale delen av skulderen og overarmen i kombinasjon med fremre og bakre skulder. Kombinasjonen av utformingen til skulderstøtten gir god effektivitet for å tilpasse og støtte de forskjellige delene for optimal komprimering og kontroll. Jo mer effektivt skulderstøtten er festet over leddet, desto større blir effekten av stabiliseringsfunksjonene til beskyttelsen. Stabile skulderstøtter har alltid tilpasningsbare, uelastiske stroppesystemer for å effektivt muliggjøre en økt grad av stabilitet i leddet etter skader. Båndsystemene er regulert med borrelåsstropper, og sitter vanligvis over skuldrene foran og bak i tillegg til å ha en stropp i midten – over skulderleddet. Avhengig av hvordan stroppene er strammet til, oppnås forskjellige grader av stabilitet og kontroll av skulderleddet.

Skulderstøtte for skuldre ute av ledd, skulderluksasjon

Funksjonen til skulderstøtter for skuldre som er ute av ledd (luksasjon) er å prøve å bidra med så mye ytre støtte som skaden trenger. En delvis forskjøvet skulder (subluksasjon) har vanligvis en bedre grunnstabilitet i leddet enn en skulder som har blitt fullstendig forskjøvet (dislokasjon), selv om behovet ser likt ut.
De mer utviklede og moderne, stabile skulderstøttene for skuldre ute av ledd har alltid forskjellige stabiliserende funksjoner for å kunne gi tilstrekkelig støtte i tråd med behovet. For maksimal skulderstøtte er de anatomisk laget for henholdsvis høyre og venstre side. Grunnstabiliteten kommer fra basismaterialet til skulderstøtten. Materialet gir en høy grad av kompresjon over skulderleddet og overarmen i én og samme konstruksjon. For å forbedre stabilitetsgraden har mange produkter klebematerialer på innsiden av skulderstøtten. Materialene kan være f.eks. shark-skin eller silikon, som øker klebrigheten til produktet for å gi større mulighet for at skulderstabiliseringsbåndet skal fungere. Skulderstøtten dekker alltid den sentrale delen av skulderen og overarmen i kombinasjon med fremre og bakre skulder. Kombinasjonen av konstruksjonen, klebrigheten og materialet til skulderstøtten gir god effektivitet for god grunnstabilitet, kompresjon og kontroll. Skulderstøtten for dislokasjon har alltid justerbare stroppesystemer som hjelper til med å justere støttegraden og stabiliteten over leddet. Båndsystemene er regulert med borrelås, og sitter vanligvis over skuldrene foran og bak i tillegg til å ha en stropp i midten – over skulderleddet. Avhengig av hvordan stroppene er strammet til, oppnås forskjellige grader av stabilitet og kontroll av skulderleddet. Skulderstøtten ErixTwo er den eneste støtten på markedet som tilbyr en komplett systemløsning. Skuldersystemet muliggjør oppgradering av støttegraden, og kan med hjelp av forskjellige tilbehør endre og forsterke produktets funksjon. Et skulderledd pleier vanligvis å bli mer ustabilt når albuen heves over selve leddet, noe som er et stort problem for dislokaliserte, ustabile skuldre. Bruken av bevegelsesbegrensende båndsystemer gir vanligvis god støtte, og hjelper til med å sikre at skulderstøtten motvirker ustabile stillinger av skulderleddet – i hverdagen, på jobb og under trening og mosjon.

Rehaboteket – Vi hjelper deg med å finne riktig produkt!

Hos Rehaboteket er vi veldig klar over at det kan være vanskelig å finne riktig produkt til din spesifikke skade, og på grunn av det har vi jobbet frem flere forskjellige måter for å kunne hjelpe deg best mulig. Rehaboteket tilbyr alltid produktrådgivning, og har alltid en bemannet kundeservice via telefon for å kunne hjelpe deg best mulig med spørsmål eller bekymringer angående produkt eller produktvalg. Vårt sortiment er nøye utvalgt, og inkluderer i dag Nordens mest komplette utvalg av produkter for hele kroppen. Vi har alltid flere alternative knetøtter som gir deg som kunde flere alternativer til dine problemer. Siden vi bare jobber med e-handel, er rask levering en ekstremt viktig del av vår virksomhet. Alle bestillinger som kommer inn før kl.15 blir alltid sendt samme dag. Innsatsen for å levere hurtig er til for våre kunders skyld, slik at du ikke må vente lenge på varene dine. Å få varen levert hjem lar deg vurdere produktet i fred og ro i hjemmemiljøet ditt, uten å måtte dra til et stressende shoppingmiljø. Det viktigste for deg som kunde er muligheten til å prøve produktet før du bestemmer deg. Vi tilbyr alltid 45 dagers åpent kjøp, så du har tid til å vurdere produktet. Det eneste kravet for retur er at produktet er i samme stand som da du mottok det. Så prøv det, men vær forsiktig med produktet slik at det kan returneres eller byttes hvis du skulle ønske det. Vil du ha hjelp med å finne riktig skulderstøtten for deg og dine problemer? Ikke nøl med å ringe Rehabotekets bemannede kundeservice på 23 96 33 86, på hverdager mellom 9–16.  Vi svarer også på e-post ved øvrige tidspunkter på spørsmål du sender til kundeservice@rehaboteket.no