Stabile ryggstøtter | Rehaboteket

Stabile ryggstøtter

Ryggsmerter og problemer i korsryggen er et av de vanligste problemene som påvirker velværet vårt til daglig. Ryggproblemer påvirker omtrent 80 % av befolkningen på et eller annet tidspunkt i livet, og problemene varierer fra alt fra muskelsmerter og ryggsmerter til kroniske problemer og ustabilitet. Vi i Rehaboteket har et komplett utvalg av ryggstøtter for et smertefritt og mer stabilt liv. Ryggstøttene fungerer like godt på jobb som til sport, trening og en aktiv livsstil.

ryggstøtte holdning Beige

Lumback Stabil er en ryggstøtte av høy kvalitet. Den er laget av elastisk mikrofiber av beste kvalitet. 4 skinner plassert i korsryggen

 1399 kr 
ryggstotte_med_skinner
Stabil ryggstøtte for for effektiv stabilisering og avlasting. To ekstra stabiliserende bånd gir individuell tilpasning
 899 kr 
Ryggkorsett

Ryggkorsett med skinner som gir en effektiv stabilitet og avlastning av en smertefull korsrygg. Ryggkorsettet er ekstra høyt over korsryggen for beste støtte og avlastning.

 1099 kr 
stabiliserende varmende ryggstøtte
Varmende ryggstøtte med ekstra stabiliserende skinner plassert i korsryggen
 749 kr 
Ryggstøtte med skinner

Ekstra stabil ryggstøtte for extra støtte av en smertefull rygg

 1299 kr 
ryggstøtte_korsrygg

Ekstra stabil, elastisk ryggstøtte for effektiv stabilitet og avlastning av en smertefull korsrygg.

 899 kr 
Ryggbelte

Ryggbelten som passer for alle kroppsformer, med en helt unik, todelt design for optimal tilpasning og støtte.

 1199 kr 
Ryggortose Lumbopull
Lumbopull er en innovativ ryggortose spesielt utviklet for enkel påsetting og stabilisering av korsryggen.
 1499 kr 
Ryggstøtte Universal
Effektivt støtte for korsryggen i en smidig konstruksjon. En varmende ryggplate gir ekstra smertelindring
 679 kr 
rygstotte_hekseskudd

Ryggstøtte Flex 23 er en ryggstøtte av høy kvalitet med skinner for effektiv avlastning ved ulike problemer med korsryggen, som hekseskudd, skiveprolaps eller andre ryggproblemer

 1999 kr 

Mer om våre produkter til vond rygg

Støtte for ryggen blir ofte referert til som ryggstøtte, ryggkorsett eller ryggortose. Uansett betegnelse, er produktene designet for å best mulig avlaste, lindre smerter og/eller stabilisere korsryggen ved akutte eller tilbakevendende ryggproblemer. En ryggstøtte fungerer på flere måter for å effektivisere og avlaste korsryggen ved smerter og problemer.
For at ryggstøtten skal gi optimal effekt, blir den vanligvis forsterket med ekstra stabiliserende skinner og stroppsystemer for å muliggjøre tilpasningsmuligheter for mer eller mindre støtte, avhengig av hvordan produktet skal tilpasses individuelt. En ryggstøtte gir flere muligheter for å tilpasse effekten av produktene optimalt, i samsvar med individuelle behov der og da. I mange situasjoner endres behovet for støtte både i form av bevegelse/aktivitet som utøves, og også ved langsom tilbakegang av plutselige smerter og låsninger i korsryggen.
Muligheten til å justere støtten og stabiliteten i én og samme ryggstøtte, gjør at den dekker behovet både i de mest smerteintensive periodene når man vanligvis ønsker å forsterke støtten, og ved mindre alvorlige problemer der man ønsker lettere avlastning og økt bevegelsesfrihet.

Ulike funksjoner gir en komplett ryggstøtte til alle situasjoner
En ryggstøtte har alltid flere forskjellige funksjoner for å på best mulig måte støtte ryggen ved problemer. De forskjellige funksjonene som sammen skaper stabilitet over korsryggen er avlastningsskinner, kompresjonsgivende materialer, justerbare stroppesystemer og abdominalkompresjon. Sammen skaper funksjonene en ekstra effektiv ryggstøtte, og avlaster når det er behov for det.
Avlastende ryggskinner – er vanligvis plassert i korsryggen på høyre og venstre side av ryggraden. Skinnene følger svaien effektivt og støtter opp korsryggen. Skinnene er sydd på utsiden av ryggstøtten i egne skinnelommer. På noen modeller kommer støtten både med fleksible plastskinner og stive metallskinner. Fordelen med en variasjon av skinner er at de gir forskjellig grad av støtte, og lett kan byttes ut hvis problemene krever mer eller mindre avlastning.
Materiale – alle stabile ryggstøtter er alltid laget av kompresjonsgivende elastiske materialer, vanligvis elastisk mikrofiber. Komprimeringen i materialet oppnås når ryggstøtten er spent rundt midjen over problemområdet. Jo mer du strammer ryggstøtten, jo mer kraft og kompresjon oppnås over problemområdet.
Justerbart stroppesystem– er et båndsystem som tillater enkel og effektiv endring i graden av støtte som den stabile ryggstøtten gir til ethvert tidspunkt. Stroppesystemene er sydd over utsiden av ryggstøtten og gjør det mulig å endre støttegraden med én hånd. Hvis stroppesystemet strammes mer, øker kompresjonen i ryggstøtten og skinnene i korsryggen blir ytterligere stabilisert fra utsiden. Ved spesifikke situasjoner, som tyngre løft, kan man enkelt øke stabiliteten på ryggstøtten med hjelp av tilstramming. På denne måten blir en stabil ryggstøtte ekstremt nyttig både forebyggende, f.eks. under bærearbeid eller tunge løft, samt ved problemer som allerede har oppstått med smerter og låsninger i korsryggen.
Abdominalkompresjon – er ryggstøttens funksjon til å også støtte magen forfra, noe som gir økt støtte foran i forbindelse med ryggsmerter. Abdominalkompresjon gjøres mulig takket være utformingen av ryggstøtten, og den høye fronten som sikrer jevnt trykk foran ryggraden.

Hovedmaterialene i produktene våre er MCM, NeoTEX og CoTEX.
MCM er børstet bomull vevd i elastisk mikrofiber. MCM kombinerer optimal ventilasjon og kompresjon i samme materiale.
NeoTEX er et varmeisolerende materiale som tilfører varme til nærliggende muskler for å myke opp musklene effektivt og motvirke avkjøling av problemområdet.
CoTEX er et kraftigere kompresjonsmateriale med pusteaktive egenskaper. Den sterke kompresjonen i materialet resulterer alltid i mer stabil støtte og mer effektiv avlastning.
Tips og råd når du velger ryggstøtte
Det er mange ting man må tenke på for å få mest mulig ut av ryggstøtten. Nedenfor finner du flere nyttige tips om hvordan du bruker støtten din på best mulig måte, og samtidig tar vare på produktet slik at det varer så lenge som mulig.

Bruk
En ryggstøtte kan enkelt brukes direkte mot huden, men det anbefales normalt å ha en tynn skjorte mellom støtten og huden. Dette reduserer også behovet for daglig vask, gitt at selve skjorten vaskes daglig. Ryggstøttene har en front som kan åpnes, og festes enkelt og effektivt med hjelp av hard og myk borrelås. Borrelåsen er omtrent 10 cm bred, noe som betyr at ryggbeskyttelsen har et justeringsområde på 10 cm, slik at den kan justeres på best mulig måte avhengig av størrelse, klesbruk eller andre forhold.
Tilpasning
Dersom ryggstøtten har skinner plassert i korsryggen, kommer de til å være helt rette når du mottar produktet. Da mange ryggproblemer forekommer lokalt i korsryggen, kan du justere skinnene for å få en bedre anatomisk passform som mer effektivt følger svaien din. For å forme skinnene bøyer du enkelt skinnen på midten. Du kan lett forme frem og tilbake til du har oppnådd den mest egnede passformen. Hvis du bøyer for mye, kan du lett forme skinnen tilbake, og hvis du bøyer for lite kan du fortsette å forme.
Hvis støtten din har en ekstra stabiliserende stropp, kan du enkelt justere graden av kompresjon og støttehøyde, avhengig av hvordan du spenner stroppene. Ved problemer lavt i korsrygg eller bekken kan du med fordel plassere stroppene lavt over ryggstøtten, og dermed øke kompresjonen over bekkenet og lavt over korsryggen. Tilsvarende kan man lett øke komprimeringen og støtten midt i korsryggen eller høyt oppe – i overgangen til brystryggen.
Vaskeråd
Alle produkter som inneholder harde og myke materialer som skinner, hard og myk borrelås, må håndvaskes for å unngå mekanisk slitasje fra vaskemaskinen.
Alle våre produkter til ryggproblemer skal håndvaskes på 30 °C med lukket borrelås, og må lufttørkes før du bruker produktet. Ha for vane å alltid lukke den harde borrelåsen på produktet mot den myke, slik at borrelåsen blir optimal tatt vare på, og slitasjen reduseres.
Rehabotekets komplette utvalg av ryggstøtter hjelper deg med å finne flere forskjellige produktløsninger for ekstra støtte og avlastning ved smerter og problemer i ryggen. Produktene våre har i mange år vært en velprøvd, effektiv og verdsatt behandlingsmetode for tilbakevendende problemer i ryggen. Alle våre produkter er CE-merkede i henhold til MDD Klasse I. CE-merkingen fungerer som en ytterligere bekreftelse på produktets sikkerhet og funksjon.