EpiSYS | Rehaboteket

EpiSYS

  • 949 kr

EpiSYS albuestropp for tennisalbue er et helt unikt system for behandling av tennisalbue. Systemet kombinerer avlastning og kuldebehandling ved problemer med tennisalbue.

Les mer

  • Kombinert avlastning og kuldebehandling
  • For tennisalbue, golfalbue og musearm
  • Optimal justeringsmulighet for best resultat
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt & Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

EpiSYS er et helt unikt system for behandling av tennisalbue. Systemet kombinerer avlastning og kuldebehandling ved problemer med tennisalbue.
Albuestropp EpiSYS for tennisalbue er et helt unikt system for behandling av tennisalbue. EpiSYS er en albuestropp for tennisalbue som kombinerer avlastende egenskaper og lokal kuldebehandling i samme system.  
Albuebeskytteren er laget av en termoplastisk albuestropp. Den gir ubegrensede muligheter til å justere størrelsen og graden av avlastning i albuebeskyttelsen helt individuelt etter unike behov. Den kan justeres etter størrelse, avlastning og posisjonering av albuebeskytteren.

EpiSYS-systemet består av tre ulike komponenter: en termoplastisk albuestropp, to avlastende pelotter og en pute med kuldegel som fritt kan settes inn i bandasjen. Ved problemer med tennisalbue og/eller golfalbue brukes stroppen med de avlastende PU-pelottene over muskelen på utsiden av underarmen. Da reduseres muskelbelastning fra håndledd og fingrer opp i det betente senefestet i albuen. PU-pelotten kan fritt settes i bandasjen for å oppnå individuell tilpasning av avlastningsgraden på best mulig måte etter behov og problem.
For maksimal avlastning og effekt har EpiSYS to avlastende PU-pelotter som avlaster både tennisalbue og golfarm på best måte i samme albuebeskytter.
For å sørge for at graden av avlastning og funksjon ved kraftigere belastning, som ved tennis eller for håndverkere som jobber med tyngre verktøy eller ved omfattende smerteproblematikk, har EpiSYS en helt unik funksjon for albuestroppen.

EpiSYS for tennisalbue har en helt unik funksjon for å sikre riktig spenning av båndet for optimal avlastning ved problemer med tennisalbue. EpiSYS har en elastisk båndspenne som indikerer når innstillingen av spenningen for avlastning er riktig. Ved riktig tilpasning ser man den hvite streken på albuebeskytterens utside mellom D-ringen på stroppen. Når hele streken synes, er produktet i den kraftigste innstillingen for maksimal avlastning. Det er en myk og passende innstilling ved kraftigere belastning av hånd, håndledd og albue. Hvis du ønsker å redusere avlastningen, spenner du opp borrelåsbåndet for mindre kompresjon. SE BILDE 3 OVER.
Albuebeskyttelse EpiSYS lages i en universalstørrelse og kan enkelt tilpasses for nøyaktig passform, uansett omkrets rundt albueleddet. Albuebeskytteren har et borrelåsbånd som sitter festet med en borrelås med krok lengst ute på båndet. Den kan også enkelt fjernes for å tilpasse lengden på båndet hvis det er for langt. Klipp av den ytterste delen av båndet for å gjøre produktet mindre og mer passende for en tynnere underarm.
Albuestropp EpiSYS kommer med en kjølepose som kan settes inn for å gi «på-stedet-behandling» med kulde rett etter en aktivitet eller som et kompliment til en lang arbeidsdag. Kuldebehandling ved problemer med tennisalbue fungerer ofte som en direkte smertelindring etter f.eks. aktivitet og ved økt belastning. Albuebestropp EpiSYS gjør det mulig med en enkel og tilgjengelig kuldebehandling i samme albuestropp. Elementet i posen settes på innsiden av albuebeskytteren over muskelen for kontinuerlig kuldebehandling ved problemer. Sett kjøleelementet i et kjøleskap i ca. 1 t. for å få ønsket kjøleeffekt. Kjøleelementet holder seg kaldt i ca. 3 timer.
Bruk albuestropp EpiSYS ved:
 - Akutt lateral epikondylitt – tennisalbue/musearm
 - Akutt medial epikondylitt – golfalbue
 - Kronisk epikondylitt – tennisalbue/musearm
 - Kronisk epikondylitt – golfalbue
 - Forebyggende ved belastningsrelaterte problemer i albuen
 - Ved problemer med tennisalbue og golfalbue ved fysisk aktivitet

 


Størrelse Universal

Spørsmål Hvordan bruker jeg kuldebehandlingen i albuestroppen?
Svar. Kjøleputen legger du inn i kjøleskapet før trening eller før bruk i ca. 45 minutter. Etter aktivitet setter du den inn i en kjølepose i albuestroppen for å oppnå ønsket nedkjølende effekt av problemområdet.
Spørsmål Hva er en PU-pelott?
Svar. En pelott er en myk pute som sitter montert fast i albuestroppen for å øke trykket over muskelen i forbindelse med tennisalbue, musarm eller golfalbue. Pelotten og stroppen monteres over underarmen ca. 5–7 cm under smertepunktene i forbindelse med tennisalbue, golfalbue og musearm.
Spørsmål Hvor hardt skal jeg spenne albuestroppen?
Svar. EpiSYS har en spenningsindikator som gir deg muligheten til å se når du har maksimert avlastningen og spent båndet tilstrekkelig stramt. Hvis du ser på bilde 3, ser du indikatoren på maksimal spenning. Når den hvite streken på utsiden av albuestroppen ligger helt på linje med D-ringen på spennebåndet, slik det gjør på bilde 3, er albuestroppen strammet til maksimal innstilling. Hvis du vil redusere avlastningen på stroppen, trenger du bare å slippe opp borrelåsen for mindre kompresjon.