Hallux Valgus-bandasje HalluX
Hallux_valgus_bandasje

Hallux Valgus-bandasje HalluX

  •  199 kr 

Hallux Valgus-bandasjen er en smidig og trykkavlastende bandasje, som effektivt lindrer trykk fra sko mot stortåleddet.

Les mer

  • Effektiv avlastning av stortåleddet
  • Medisinsk silikon for ekstra effektiv trykkavlastning
  • Fremstilt helt uten sømmer over Hallux Valgus
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Hallux Valgus er et vanlig problem, og forårsaker en feilstilling av stortåleddet, som vinkles innover mot de øvrige tærne. I kombinasjon med stortåens vridning trykkes grunnleddet utover, noe som gjør at stortåens grunnledd utvikler en kul av varierende størrelse. Ved problemer med Hallux Valgus er det viktig å unngå trykk over stortåens grunnledd. Mange sko er konstruert med sømmer og utilstrekkelig bredde over forfoten, med den direkte effekten at trykket på Hallux Valgus øker. Ved økt påvirkning økes risikoen for at de ytre slimposene blir betente (bursitt), noe som igjen gjør Hallux Valgus-kulen ekstra ømfintlig, selv ved minimalt trykk fra en sko eller sandal.

Hallux Valgus-bandasjen er en høyfunksjonell trykkavlastende bandasje som festes enkelt og smidig over forfoten og stortåen. Hallux Valgus-bandasjen er fremstilt i et høyelastisk, tynt og fleksibelt Lycramateriale, og tar minimalt med plass i skoene. På Hallux Valgus-bandasjens utside sitter et silikoninnlegg med sømløs innmontering. Silikoninnlegget dekker hele stortåens grunnledd, for å avlaste alt trykk fra sko og sandaler over Hallux Valgus på en optimal måte. Silikonet er fremstilt i såkalt "medical graded silicone" av høy kvalitet for best mulig trykkavlastning. Silikoninnlegget er sveiset inn i materialet for helt å fjerne eventuelle sømmer mot problemområdet. Mange avlastningsprodukter inneholder sømmer, noe som gir større risiko for økt trykk på Hallux Valgus. Silikonbeskyttelsen har i tillegg en ultralav profil, med en tykkelse på 1,3 mm, noe som er mulig takket være det medisinske silikonets egenskaper.

Hallux Valgus-bandasjens tynne og smidige konstruksjon tillater bruk av bandasjen i alle typer sko, uten begrensninger. Bandasjen kan brukes både under en strømpe eller direkte barføtt i skoene.
Det omsluttende elastiske Lycramaterialet er sydd med svært elastiske sømmer for å redusere risikoen for trykk rundt Hallux Valgus-bandasjen. Lycramaterialet er også fremstilt i et såkalt dobbelt materiale, som eliminerer risikoen for å få gnagsår av bandasjen. Dobbelt materiale innebærer at to materialer sys sammen med mulighet for friksjon mellom materialoverflatene, noe som fjerner risikoen for gnissing mot huden.


Størrelse
Universal Høyre / Venstre

Fråga. Jag upplever väldiga problem med tryck över utsidan av stortån när jag använder vanliga skor. Kan hallux valgus bandaget hjälpa mig?
Svar. Ja, hallux valgus bandaget är speceillt utvecklat för att effektivt och totalt tryckavlasta stortåns förstorade grundled vid problem med hallux valgus vanliga skor. 

Fråga. Är det höger eller vänster på hallux valgus bandaget? 
Svar. nej, du kan använda bandaget både på höger och vänster stortå. 

Fråga. jag får problem med tryck över stortåns grundled men har inte problem med hallux valgus. Kan jag använda hallux valgus bandaget ändå?
Svar. Absolut, hallux valgus bandaget kan användas för genrell tryckavlastning vid behov.