Ankelstøtte A-Flex | Rehaboteket
ankelstotte_leddbandskader ankelstotte ankelstotte_fotball ankelstotte_minimal_plass_i_skoene

Ankelstøtte A-Flex

  •  1299 kr 

Ankelstøtte A-Flex kombinerer optimal stabilitet med overlegen fleksibilitet til en ustabil, skadet ankel. Konstruksjonen sørger for ekstra stabilitet ved både indre og ytre ankelskader

Les mer

  • Ekstrem fleksibilitet | Tar minimal plass i skoene
  • Motvirker inversjon og eversjon i ankelen
  • Ved akutt skade, under rehabilitering og etter skade ved idrett eller mosjon
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Ankelstøtte A-Flex er en innovativ og ekstra stabil ankelstøtte for å redusere ustabilitet i ankelleddet. Den unike modellen fungerer som en heldekkende løsning ved skader, under rehabilitering eller etter skade under høyintensiv sport og trening. 
Den unike konstruksjonen tillater full justering av støtten etter behov, og kombinerer en ekstra høy grad av stabilitet med fullt justerbar kompresjon over hele ankelen. 
Produktets fleksibilitet gir en unik mulighet til å kunne bruke det samme produktet helt fra en akutt skade og gjennom hele rehabiliteringsperioden selv etter skaden, ved alle slags idretter som krever en ekstra effektiv stabilisering av en ustabil ankel. Ankelstøtte A Flex kombinerer ekstra stabilitet med overlegen fleksibilitet og full tilpasningsgrad i en og samme konstruksjon for å oppnå optimal stabilisering, kontroll og sikkerhet for en ustabil, skadet ankel. A Flex har en helt unik design med såkalt medial skinne, der skinnen er plassert på innsiden av ankelen og anatomisk utformet for å gi støtte kombinert med maksimal fleksibilitet uten å ta plass i skoene. Ankelstøtten har en total materialtykkelse på 4 mm, noe som er ekstremt tynt og gjør at du kan bruke beskyttelsen selv i trange sko – for eksempel fotballsko. 
Den mediale skinnen forankrer ankelen med en konstruksjon som strekker seg fra utsiden av ankelen, under hælen samt oppover den indre delen av ankelen og leggen for å gi best mulig ekstra stabilitet og kontroll. 
Den stabiliserende skinnekonstruksjonen har en minimal effekt på ankelens bøye- og strekkefunksjon, noe som gjør A-Flex til en optimal ankelbeskyttelse til daglig bruk, idrett og mosjon. For å maksimere støtte og komfort, er ankelstøtten laget med en unik passform med høyre- og venstre-design. 

A-Flex har tre individuelle båndsystemer som sammen skaper optimale justeringsmuligheter i tråd med brukerens unike behov for støtte, stabilitet og kompresjon. Bånd nr. 1 er et fullstendig uelastisk bånd som forbinder innsiden og utsiden av den mediale skinnen, og danner grunnlaget for den ekstra effektive stabiliseringen av ankelen. Bånd nr. 2 og 3 er kompresjonsbånd, som i likhet med ankeltape vikles rundt ankelen for å øke komprimeringsgraden og sikre skinnefestet ytterligere både på innsiden og utsiden av ankelen.   
Festebånd 2 og 3 er utstyrt med to silikonstriper langs ytterkantene for å sikre at båndene passer optimalt rundt ankelen uavhengig av bevegelsesområde eller intensitet i bevegelsesmønsteret. Båndene vikles individuelt fra innsiden og utsiden av ankelen for å støtte både indre og ytre leddbåndskader og ustabilitet i samme konstruksjon. Ulike idretter medfører ofte ulike bevegelsesmønstre, og racketsport som tennis, badminton og padel som har bevegelsesmønstre med høy intensitet og mye start/stopp, krever vanligvis sterkere støtte som kan justeres gjennom innfesting og komprimering av leddbåndene rundt ankelen. Sport som fotball og innebandy har gjerne lavere intensitet når det kommer til start/stropp, men høyere hastighet i bevegelsesmønsteret som krever en annen stabilitetsprofil. Dette kan enkelt justeres med de tre individuelle båndsystemene til A Flex. Innsiden av ankelstøtten er polstret med mykt og trykkavlastende skum med høy slitestyrke for å gi optimal komfort ved bruk. 

Bruk A-Flex ved:
- Akutte ankelskader 
- Rehabilitering etter skade 
- Omfattende ustabilitet i ankelen 
- Indre og ytre leddbåndskader med behov for ekstra stabilitet og kontroll av ankelen 
- Ustabilitet under sport og trening 
- Forebyggende bruk ved tidligere skader og problemer

A-Flex kan lett vaskes med håndvask på 30 °C, der du skyller produktet og lar støtten lufttørke før bruk. Ankelstøtten må ikke utsettes for temperaturer over 70 °C, fordi det er en risiko for at stabiliseringsskinnen endrer form på grunn av varmen. Gjør det til en vane å lukke borrelåsen når du ikke bruker beskyttelsen, slik at borrelåsen vedlikeholdes på best mulig måte. 


Størrelse Omkretsmål rundt anklene (cm)
127 - 31 cm
231 - 34 cm
334 - 40 cm
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Jeg har en gammel leddbåndskade på utsiden av ankelen og trenger støtte for å redusere faren for å forstue ankelen på nytt. Jeg spiller mye padel og jogger. Kan jeg velge A-Flex? 
Svar. Ja, absolutt. A-Flex er en av våre mest tilpasningsbare ankelbeskyttere, no som gjør det mulig å justere beskyttelsen slik at den fungerer optimalt for både padeltennis og jogging basert på hvor hardt båndene justeres og strammes. 

Spørsmål. Hvordan skal jeg måle for å finne riktig størrelse? 
Svar. Målingen skal gjøres fra bunnen av hælen og over vristen i henhold til illustrasjonen i størrelsestabellen. Hvis du havner mellom to størrelser, bør du velge den minste for å sikre god stabilitet. 

Spørsmål. Fungerer A-Flex i trange fotballsko? Jeg trenger kraftig støtte for å kunne fortsette å spille. 
Svar. Ja, A-Flex er designet på en slik måte at den tar minimalt med plass i skoene og fungerer vanligvis utmerket i trange sko.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompresjon

3

Avlasting

4

Varme

2