Ankelstøtte Armis | Rehaboteket
Ankelstøtte Armis Ankelstøtte Armis Ankelstøtte Armis Ankelstøtte Armis

Ankelstøtte Armis

  •  549 kr 

Ankelstøtte Armis er en ekstremt fleksibel ankelstøtte med en unik konstruksjon for ekstra støtte og kontroll av en forstuet fot.

Les mer

  • Ekstra lav profil med BOA-system
  • Tar minimalt med plass i skoene
  • Ekstra stabiliserende skinne på inn- og utsiden
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Ankelstøtte Armis er en ny og innovativ ankelstøtte spesielt utviklet for ekstra støtte og stabilitet av en forstuet fot i en fleksibel og smidig støtte for alle anledninger. Ankelstøtten har en unik anatomisk konstruksjon som tar minimalt med plass i skoene uten å påvirke ankelstøttens stabiliserende egenskaper. Ankelstøtten er laget av et laminert AirMesh-materiale som gir effektiv ventilasjon, slitestyrke og stabilitet. Rundt ankelens inn- og utside sitter en sidestabilisert skinne som bidrar til ekstra stabilitet og kontroll av ankelen ved problemer med instabilitet etter forstuinger eller gjentagne overtråkk. Skinnene er sydd inn i det sterke nylonmaterialet og virker uten å merkes av brukeren.
Takket være den anatomiske konstruksjonene og det øvre uelastiske båndet festes skinnene tett på ankelen uten risiko for gnag, noe som gir en øket medial/lateral stabilitet etter ankelskade eller forstuing.

Det som er unikt for ankelstøtte Armis er den smidige og fleksible konstruksjonen som gjør at ankelstøtten ikke går så langt opp over leggen eller fram over foten. Den kompakte konstruksjonen gir en ekstremt fleksiblel ankelstøtte som tar minimalt med plass i skoene uten å påvirke ankelens bøye- og strekkebevegelser. Den ekstra lave modellen gjør ankelstøtten Armis ekstra godt egnet for unge mennesker som driver med idrett, samt for kvinner med mindre føtter og behov for tynnere materialer og en smalere konstruksjon. Armis finnes også i størrelse XXS for å passe yngre idrettsutøvere med behov for ekstra støtte for ankelen.

Ankelstøtte Armis er utrustet med det unike festesystemet BOA®, som er et ekstremt enkelt og samtidig effektivt innfestingssystem som erstatter borrelåser og lisser i ankelstøtten. BOA-systemet består av en justeringsskive som er plassert på ankelstøttens bakside, og som regulerer en polymerbelagt stålvaier. BOA-systemet gir en ekstremt enkel justering av strammingen og stabiliteten på ankelstøtten, og gir det påvirkede ankelleddet den støtten og ekstra stabiliteten som ofte er nødvendig.
Innsiden av ankelstøtten er dekket av et selvklebende semi-elastisk friksjonsmateriale kalt shark-skin, som på en effektiv måte bidrar til en optimal fiksering av ankelstøtten over ankelen og strømpen.
Ankelstøtte Armis leveres med et ekstra stabiliserende bånd som ved behov for ekstra støtte kan festes rundt ankelen. Båndet festes til ankelstøtten ved hjelp av borrelås, og krysses over ankelen for å få ekstra støtte og kontroll i leddet.

Ankelstøtten fungerer like godt for høyre som for venstre ankel.


StørrelseOmkrets rundt ankelkulene
XX-Small13 - 15 cm
X-Small16 - 18 cm
Small18 - 20 cm
Medium20 - 22 cm
Large22 - 24 cm
X-Large24 - 28 cm
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Min sønn på 12 år har problemer med en forstuet fot når han spiller innebandy, og trenger en ankelstøtte som ikke tar alt for mye plass i skoene. Kan Armis være et alternativ for ham?
Svar. Ja, absolutt! Armis tar minimalt med plass i skoene takket være det tynne materialet og den kompakte konstruksjonen.

Spørsmål. Hva er BOA?
Svar. BOA er enkelt forklart en strammeanordning som på en enkel og nøyaktig måte gjør det mulig å feste og stramme ankelstøtten. Ved å vri på skiven øker kompresjonen rundt ankelen, og ankelstøtten strammes og festes på en optimal måte.
BOA erstatter strammesnorer, borrelåser og forenkler bruken markant.

Spørsmål. Hvordan vasker jeg ankelstøtten?
Svar. Anbefalt vaskeråd er å vaske på 30° C som håndvask. La ankelstøtten lufttørke, og unngå varmekilder som kan skade BOA-systemet.

Spørsmål. Er ankelstøtten enkel å bruke for min sønn som er 11 år?
Svar. Ja, absolutt. Ankelstøtten er utrustet med BOA, som man bare skal vri på for å øke eller minske strammingen. Armis har ingen snorer eller ekstra borrelåsbånd for festing av ankelstøtten over ankelen.

Spørsmål. Jeg fikk med et langt bånd som jeg skjønner skal krysses over ankelen for å få ekstra støtte. Trenger jeg å bruke båndet, eller gir ankestøtten tilstrekkelig støtte likevel?
Svar. Båndet trenger du ikke å bruke, fordi ankelstøtten gir effektiv støtte også uten båndet. Imidlertid gir båndet en mulighet for å oppgradere ankelstøtten ved behov, så vi anbefaler at du prøver deg litt fram og finner ut når du ønsker eller trenger å bruke båndet.

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompresjon

3

Avlasting

3

Varme

1