Ankelortose Kicx | Rehaboteket
ankelortose_gymnastikk ankelortose_for_dans ankelortose_

Ankelortose Kicx

  • 1 099 kr

Ankelortose Kicx er spesielt utviklet for å støtte ankelen ved barfottrening som f.eks. gymnastikk, dans og kampsport.

Les mer

  • Mer effektivt enn å teipe ankelen
  • Optimal for alle typer barfottrening
  • Kan tilpasses individuelt for optimal støtte
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt & Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Ankelortose Kicx er et helt unikt produkt som er utviklet for å oppnå maksimal stabilitet hos et svakt eller ustabilt ankelledd ved alle former for barfottrening som for eksempel gymnastikk, dans eller kampsport, eller som en ekstra støtte i ekstremt trange sko som fotballsko og gymsokker.
Kicx ankelortose har en unik konstruksjon, som sammen med tynne materialer gir en normal barfotfølelse til tross for de gode stabiliserende egenskapene. Normal kontakt med foten og underlaget er en viktig egenskap for at ankelen skal fungere optimalt ved gymnastikk, dans og kampsport. Ankelortosen har en stabiliserende skinne som er laget av plast og er plassert på innsiden av ankelen. Skinnens konstruksjon og materialer er grunnen til ortosens gode stabilitet, og i motsetning til teiping av ankelen som kun gir stabilitet gjennom teipen, oppnår ankelortosen Kicx en helt annen grunnstabilitet. Den anatomiske skinnen er kun 2 mm tykk, og påvirker funksjonen til ankelen og kontakten med underlaget minimalt.

Ankelortosens skinne er fleksibel, og strekker seg fra ortosens innside under foten med avslutning over hælbenets utside for å fungere optimalt støttende ved barfotstrening som gymnastikk, dans og kampsport.
Ankelortosen Kicx har to integrerte og stabiliserende bånd som binder ortosens mediale skinne sammen med utsiden av ankelen. Båndene er konstruert og plassert i samsvar med konvensjonell teiping av ankelen, og gir ortosen en justerbar støtte over hele inn- og utsiden av ankelleddet.
Båndene er helt uelastiske for å gi best mulig støtte for ankelen, og festes med borrelås. De gjør det mulig å tilpasse ankelortosen individuelt, og kan enkelt strammes eller slakkes for å øke eller minske graden av støtte over ankelen.
Kicx har et tynt ventilerende mesh-materiale rundt foten. Dette materialet er elastisk, og gir ankelortosen en unik passform med ekstremt lav profil, noe som gjør Kicx til den overlegent mest fleksible og smidige ankelortosen for barfotstrening som gymnastikk og dans.
Rundt fotleddet sitter det også et bredere semi-elastisk bånd som enkelt kan justeres for ytterligere å forankre ankelortosen til ankelleddet. Båndet festes med borrelås, og kan enkelt justeres for å øke eller minske strammingen av den mediale skinnen avhengig av behovet for støtte.

Ankelortose Kicx for gymnastikk og dans gir deg full bevegelse i ankelen, den er enkel å ta på og av, og kan justeres for å oppnå individuelle behov for støtte og kontroll ved intensiv trening med bare føtter, som ved dans, gymnastikk og kampsport.
Kicx erstatter teiping av ankelen ved trening som gymnastikk, dans og kampsport.


StørrelseSkostørrelseOmkretsmål rundt ankelleddet
Small 36 - 42 26 - 32 cm
Medium40 - 4532 - 36 cm
Large43 - 4835 - 39 cm
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Jeg har problemer med et ustabilt ankelledd når jeg trener gymnastikk. Hvilken ankelortose kan jeg bruke for barfotstrening?
Svar. Ankelortosen Kicx er spesielt utviklet for å stabilisere ankelen på den enkleste og smidigste måten, og fungerer med eller uten sko.

Spørsmål. Kan ankelortosen vaskes?
Svar. Ja, ankelortosen kan vaskes som håndvask på 30° C, eller alternativt finvask i maskin på 30° C. Lukk borrelåsbåndet under vask, og la ortosen lufttørke etter vasken. Unngå varmekilder som kan påvirke den stabiliserende skinnen.

Spørsmå. Kan man bruke ankelortosen ved barfotstrening?
Svar. Ja, ankelortosen kan brukes med eller uten sko.

Spørsmål. Skal Kicx brukes rett mot huden, eller skal man ha en form for strømpe mellom ortosen og huden?
Svar. Ankelortosen kan brukes rett mot huden, men for å minske faren for gnag fra den indre skinnen er det en fordel om man bruker en strømpe mellom ortosen og huden.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompresjon

4

Avlasting

3

Varme

2