Knestøtte PatellaDyn | Rehaboteket
knestotte_patellaluksasjon_kneskalen kneskalstabiliserende_knestotte knestotte_kneskal

Knestøtte PatellaDyn

  •  2299 kr 

Knestøtte PatellaDyn er en ekstra stabil kneledd- og kneskålstabiliserende knestøtte med lateral pelott for ekstra kontroll.

Les mer

  • Ekstra stabiliserende C-formet kneskålpelott
  • Full justeringsmulighet av støttegrad
  • Ekstra innvendig pelott for komplett stabilisering av kneskålen
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Knestøtte PatellaDyn er en kombinert kneledd- og kneskålstabiliserende knestøtte med en helt unik design med såkalt lateral pelott. For ekstra effektiv stabilisering av en instabil hypermobil lukserende kneskål.
Knestøtten er laget i kompresjonsmateriale og kombinerer stabilisering av kneskålen med en komplett leddstabiliserende knestøtte.

Kompresjonsmaterialet bidrar effektivt til økt kompresjon over kneleddet og motvirker hevelser, samtidig som det gir effektiv støtte til kneskålen i belastende posisjoner.
På inn- og utsiden av kneleddet sitter to fleksible metallskinner i rustfritt stål. Skinnene gir knestøtten ekstra stabiliserende egenskaper, helt uten å påvirke bevegeligheten i kneleddet. De fleksible skinnene er myke og vil gradvis forme seg etter konturen av kneleddet for ekstra bevegelighet og en presis passform.
Knestøtten er laget av en polyamid- og elastanblanding som garanterer kompresjon over kneleddet, uansett aktivitet.
Knestøttens fremre konstruksjon består av en såkalt lateral pelott i kombinasjon med en medial pelott. Dette gir en ekstra effektiv stabilisering av en instabil hypermobil kneskål i alle situasjoner, både til hverdags og når du driver med sport, trening eller mosjon.

Den laterale kneskålpelotten er plassert over utsiden av kneskålen og har en unik C-form som støtter hele ytterkanten av kneskålen og skaper stabilitet gjennom hele bevegelsesomfanget. Pelotten er laget av myk, men formstabil silikon for på best mulig vis å skape bedre forutsetninger for en mer stabil kneskål. I C-pelottens utvendige konstruksjon sitter det et øvre og et nedre båndsystem, og begge er justerbare. Båndene surres rundt kneleddet og festes med borrelås for ekstra stabil fiksering. Båndsystemene gir muligheten til å justere graden av støtte for kneskålen individuelt og i tråd med ulike behov. Ved å stramme båndene forbedrer du stabiliteten over utsiden av kneskålen. Dette har umiddelbar effekt i form av en mer stabil knestøtte.
Den mediale pelotten sitter på innsiden av kneskålen og gir kneskålen ekstra støtte og stabilitet ved aktivitet og bevegelse. Den innvendige pelotten er ikke justerbar, men gir statisk støtte, mens den utvendige pelotten lar seg justere dynamisk. Kombinasjonen av en utvendig og en innvendig kneskålstabiliserende pelott gir en ekstra stabiliserende knestøtte for alle som har problemer med instabile hypermobile kneskåler.

Du kan med fordel bruke PatellaDyn ved problemer som
Hypermobilitet i kneskålen
Kneskål ut av ledd (luksasjon)
Kneskål delvis ut av ledd (subluksasjon)
Behov for total stabilisering; kombinert medial og lateral patellær stabilisering

PatellaDyn er en komplett kompresjonsknestøtte som komprimerer kneleddet ved bruk. I takt med at støtten brukes blir materialene gradvis strukket, og for å få materialet tilbake til originalstand etter en bruksperiode må knestøtten vaskes regelmessig. Den anbefalte vaskeanvisningen er håndvask ved 30 °C. La knestøtten lufttørke før bruk. Unngå eksterne varmekilder som kan skade tekstil og silikonpelotter.


Størrelse A. Omkrets rundt låret 15 cm ovenforB. Omkrets rundt leggen 10 cm under
X-Small< 38 cm< 28 cm
Small38 - 41 cm 28 - 31 cm
Medium41 - 44 cm 31 - 34 cm
Large44- 47 cm 34 - 37 cm
X-Large47 - 50 cm 37 - 40 cm
XX-Large50 - 53 cm 40 - 43 cm
XXX-Large53 - 56 cm 43 - 46 cm
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Er det høyre og venstre på PatellaDyn?
Svar. Ja, knestøtten er høyre- og venstretilpasset på grunn av den stabiliserende C-formede pelotten på utsiden av kneskålen.

Spørsmål. Hvordan justeres støtten og stabiliteten over utsiden av kneskålen?
Svar. Båndsystemene som er festet til øvre og nedre del av pelottene kan enkelt justeres ved å øke/redusere kompresjonsgraden over leddet, noe som påvirker knestøttens stabiliserende egenskaper umiddelbart.

Spørsmål. Kan man bruke knestøtten sammenhengende en hel dag?
Svar. Ja, siden knestøtten er laget av tekstil og har pustende egenskaper, kan den med fordel brukes en hel arbeidsdag uten at du risikerer å bli fuktig og svett under støtten.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompresjon

4

Avlasting

3

Varme

2