Kneskinne PP FAST | Rehaboteket
kneskinne_ppfast kneskinne kneskinne_korsbandsskade kneskinne_korsbandsskade

Kneskinne PP FAST

  •  5499 kr 

PP FAST er en unik innovativ kneskinne med ekstra stabilitet og kontroll av kneleddet ved korsbånds- og leddbåndsskader.

Les mer

  • Unikt og innovativt leddsenter
  • Lav vekt 430 gram / Eksta stabilitet
  • Innovativ, rask, sikker og enkel påføring
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

PP FAST kneskinne kontrollerer kneleddet og bidrar til ekstra stabilitet og kontroll av et skadet kneledd. Den bedrer kontrollen både innover og utover, samt forover og bakover gjennom avanserte tilpasningsmuligheter i bøy og strekk – fleksjon og ekstensjon. PP FAST er en såkalt funksjonell kneortose, som er den mest stabile formen for knestøtte for kompliserte kneskader med behov for ekstrem stabilitet og kontroll av kneleddet. Støtten brukes med fordel ved behov for ekstern stabilitet og kontroll ved individuelle ligamentskader og korsbåndsskader.

PP FAST er konstruert for å stabilisere kneleddet etter det funksjonelle firepunktsprinsippet som gir optimal stabilitet og kontroll av leddet. Den rigide metallrammen med kontaktpunkter på forsiden av lårbenet og baksiden av leggbenet gir en av markedets mest avanserte og stabiliserende firepunktsortoser.
Kneskinnen har et såkalt polysentrisk leddsenter som følger kneleddets normale bevegelsesmønster. En polysentrisk leddbevegelse forbedrer knestøttens passform i bøy og strekk, og hindrer samtidig at bevegelsen fra leddsenteret forplanter seg ut i metallrammen. Dette forbedrer knestøttens innfesting over lårben og leggben, og reduserer risikoen for gnagsår forårsaket av rammens bevegelser.

Leddsenteret har en total tykkelse på bare 14 mm, noe som bidrar til støttens overlegne smidighet. Støtten kan enkelt oppgraderes med ulike bevegelsesbegrensende fleksjons- og ekstensjonsstoppere for å forbedre de bevegelsesbegrensende egenskapene. PP FAST har en helt unik konstruksjon som gjør det mulig å endre fleksjons- og ekstensjonsstopperne helt uten bruk av verktøy – kun med håndkraft. For å endre innstillingene på knestøtten åpnes leddsenteret på en enkel måte med håndkraft, og dette muliggjør svært enkel justering av leddets innstillinger i fleksjon og ekstensjon.
Knestøtten klarer på en effektiv måte å begrense bevegelser i kneleddet og kan motvirke overstrekking i 0°, 10°, 20°, 30°og 40° ekstensjon, og har i tillegg muligheter for å begrense bøying i kneleddet i 45°, 60°, 75°og 90° fleksjon.

PP FAST er utrustet med unike funksjoner for å kunne festes over kneleddet på best mulig måte, slik at funksjonalitet, komfort og stabilitet optimaliseres.
Fikseringen består av 6 forskjellige stroppsystemer plassert for best funksjon. Båndsystemene er helt dumme for forbedret fiksering og stabilitet. Alle bånd er festet med dynamiske fester som tar opp bevegelsen fra muskulaturen.
Stroppene er utstyrt med hurtigspenner som i stor grad forenkler påføringen og sikrer nøyaktig samme innstilling hver gang kneputen påføres. Hurtigspennene gir en enklere, raskere og sikrere måte enn standard borrelåsinnstillinger. For å forbedre fikseringen av knestøtten ytterligere, har innsiden som er i kontakt med huden en selvheftende gripeoverflate takket være det unike GRIP-fôret. Fôret har et tynt lag med selvheftende polymer, og dette gir gode støttende og heftende egenskaper. På innsiden av knestøttens leddsenter sitter det innmonterte kondylputer. Putene er lagt inn for å øke kompresjonen av leddet og trykkavlaste eventuelt press fra leddsenteret på en effektiv måte.

PP FAST leveres alltid med tre ulike typer kondylputer som enkelt kan settes på kontaktflaten for å individuelt kunne  tilpasses ulik bredde på kneleddet. Den midterste kondylputen er en såkalt sentreringspute som bidrar til at leddsenteret fikseres på linje med kneleddets bevegelse. Sentreringsputen har en hevet kontur med et markert senterpunkt som effektivt følger kneleddets indre kontur.
Knestøtten er utrolig smidig og fleksibel til tross for sin ekstreme stabilitet, og fungerer like godt til hverdagsbruk på jobben som til lavintensiv trening og mosjon, samt aktiviteter med ekstreme belastninger som alpint og motocross.
Knestøtten PP FAST er en av markedets mest innovative, tilpasningsbare og mest stabile støtter for kompliserte kneskader som korsbånds-  og leddbåndsskader.
Knestøtten lages i  høyre- og venstreversjon for best mulig anatomisk passform, og for å kunne stabilisere kneleddet selv ved de mest ekstreme aktiviteter som offpiste, alpint, motocross, ishockey og andre høyintensive kontaktidretter.

Vaskeinstruksjoner
Metallramme – fukt en klut og tørk av med lunkent vann og en mild såpeløsning. Ettertørk med en tørr klut
Fôr – ta ut fôret og tørk av med en fuktig klut. La fôret lufttørke før bruk


StørrelseMål 15 cm ovan kneleddet (se bild)
Small39 - 47 cm
Medium47 - 53 cm
Large53 - 60 cm
X-Large60 - 67 cm
XX-Large67 - 75 cm
Måleinstruksjoner
Egenskaper

Stabilitet

5

Kompresjon

1

Avlasting

5

Varme

1