Knestøtte MB Schlatter | Rehaboteket
knestøtte schlatters schlatters knestøtte knestøtte schlatters

Knestøtte MB Schlatter

  •  2199 kr 

Knestøtte MB Schlatter er en helt unik kombinasjonsbeskyttelse for Schlatters sykdom med kombinert trykkavlastning og avlasting i én og samme støttebandasje.

Les mer

  • Unik kombinasjonsavlasting for schlatters
  • Justeringsmulighet for individuell tilpassing
  • Kombinert kompresjon, støtte og stabilitet
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Knestøtte MB Schlatter er en unik dobbeltavlastende knestøtte for schlatters til hverdags eller ved idrett eller trening. Schlatterstøtten er laget av et kompresjonsmateriale som består av polyamid og elastan og har en myk, men komprimerende effekt over hele kneleddet. På inn- og utsiden av kneleddet sitter to fleksible og mykt fjærende skinner som gir en lett ekstra støtte til kneleddet uten å påvirke bevegeligheten. De fjærende skinnene sikrer også knestøttens passform, og forhindrer effektivt at støtten beveger seg eller sklir rundt ved bruk.

MB schlatterstøtten har en unik todelt silikonpelott som sitter over forsiden av kneleddet, rett over problemområdet i forbindelse med schlatters. Den øvre silikonpelotten, buepelotten, er formet som en bue og gir et direkte avlastende trykk over kneskålens øvre kant. Trykket avlaster muskelbelastningen som kommer fra den kraftige fremre lårmuskelen, og som vanligvis er den direkte årsaken til belastningsrelatert smerte i det betente senefestet (tuberositas tibiae) på forsiden av kneleddet. Buepelotten er plassert over den øvre kanten av kneskålen og løper rundt hele kneskålen for å skape et jevnt og behagelig trykk.
Nederst på buepelotten på inn- og utsiden av kneskålen finner du to justerbare båndsystemer. Disse lar deg tilpasse graden av avlasting individuelt ved å enkelt stramme båndene. Fordelen med individuell tilpassing er at avlastingsgraden kan justeres etterhvert som ulike problemer og behov oppstår. Hvis hardere fysisk trening krever mer effektiv støtte, strammer du båndene for forsterket og mer effektiv avlasting.

Ved schlatterrelaterte problemer er det vanlig å oppleve en enorm trykksensitivitet over kneskålens feste øverst på forsiden av leggbenet. Smerten som oppstår forårsakes av den lokale betennelsen, og i noen tilfeller vil du utvikle en synlig kul på senefestet. Schlatterstøtte MB har et totalavlastende silikoninnlegg plassert over schlatterkulen som effektivt avlaster det betente området for trykk, og som også reduserer risikoen for direkte slag og støt mot schlatterkulen.

MB schlatterstøtte påføres enkelt over kneleddet slik at buepelotten blir liggende over den øvre kanten av kneskålen. Da vil også den nedre trykkavlastende pelotten havne der den skal, over det smertefulle senefestet. Ved behov tilpasser du den nedre pelotten slik at schlatterkulen havner i det avlastende hullet på forsiden av støtten.
Knestøtten er designet med en unik anatomisk passform som sikrer optimal fiksering ved høyintensitetstrening og -aktivitet. Strømpedelen som går bak kneet er laget av et ekstra mykt og smidig materiale som minimerer risikoen for gnaging og ubehag.

Schlatterstøtte MB er en kompresjonsknestøtte som komprimerer kneleddet jevnt ved bruk. I takt med at støtten brukes blir materialene gradvis strukket, og for å få materialet tilbake til originalstand etter en bruksperiode må knestøtten vaskes regelmessig. Den anbefalte vaskeanvisningen er håndvask ved 30 °C. La knestøtten lufttørke før bruk. Unngå eksterne varmekilder som kan skade tekstil og silikonpelotter.


StørrelseA. Omkrets rundt låret 15 cm ovenforB. Omkrets rundt leggen 10 cm under
XX-Small< 35 cm< 25 cm
X-Small35 - 38 cm 25 - 28 cm
Small38 - 41 cm 28 - 31 cm
Medium41 - 44 cm 31 - 34 cm
Large44 - 47 cm 34 - 37 cm
X-Large47 - 50 cm 37 - 40 cm
XX-Large50 - 53 cm 40 - 43 cm
XXX-Large53 - 56 cm43 - 46 cm
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Hvordan justerer man avlastingsgraden i knestøtten, og hva er grunnen til at man kan justere denne?
Svar. Avlastingsgraden kan enkelt justeres ved hjelp av borrelåsbåndene i det nederste partiet av pelotten, ved å stramme båndene hardere, øker du graden av avlasting over patellasenen. Når du skal utføre tyngre fysisk aktivitet vil du vanligvis justere avlastingsgraden, noe som er enkelt med Schlatterstøtte MB.

Spørsmål. Hvis jeg havner mellom to forskjellige størrelser ut fra lår- og leggmålene mine, hvilken størrelse bør jeg velge?
Svar. Lårmålet er det viktigste, og hvis målene avviker mellom lår/legg velger du størrelse ut fra lårmålet.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompresjon

4

Avlasting

5

Varme

2