EIKON Dame Svart/Hvit | Rehaboteket

EIKON Dame Svart/Hvit

  •  2699 kr 

Eikon er en ny, innovativ skoserie for deg som er på jakt etter en mer stabil sko med funksjoner som gjør det lettere å gå med naturlig steg.

Les mer

  • Teknisk utviklet forfot
  • Utviklet såle for ekstra stabilitet og demping
  • Ekstra stabil | Ekstra komfort | Ekstra funksjon
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

EIKON er den nyeste utviklingen fra italienske DUNA, som har over 40 års erfaring med å produsere ortopediske sko av høyeste kvalitet og funksjon. EIKON er en moteriktig tekstilsko som fungerer like godt som en hverdagssko, både til fots og i løpet av en arbeidsdag. Skoens unike ortopediske egenskaper sørger for optimal støtdemping, stabilitet og avlastning hele dagen.

Ortopediske sko skaper forutsetninger for ekstra stabilitet, korrigerer belastning uten skjevstilling og letter og avlaster forfoten i avlastningsfasen av steget. En riktig produsert stabil sko gir gunstigere belastning fra foten og opp til resten av kroppen. Eikons teknologiske utvikling gjennom nesten 40 år fra produsenten DUNA gir foten maksimal støtte i alle belastningsfaser i kombinasjon med optimal demping. Disse egenskapene resulterer i en ekstremt komfortabel sko som avhjelper eller forebygger problemer. Hvis foten belastes feil på grunn av for eksempel økt grad av pronasjon, et stivt og smertefullt stortåledd eller et vondt leddgiktknær, øker risikoen for feilbelastning over problemområdet. Den enkleste og mest effektive måten å redusere feilstillinger på, som i sin tur kan påvirke og forårsake problemer, er å velge et stabilt underlag som hjelper foten til å belaste riktig. 

I tillegg til skoens stabile egenskaper er den også laget av utvalgte myke og formstabile materialer for optimal komfort. AirNET-tekstilmaterialet er laget helt uten sømmer for effektivt å forhindre gnagsår og ubehag. Tåboksen rundt forfoten er myk, formbar og pustende, noe som minimerer risikoen for trykk og ubehag. På samme måte er midtfoten og hælgrepet helt uten sømmer og dekket med AirNET-materiale, som med sine unike elastiske egenskaper kombinerer god fiksering og maksimal komfort.

Eikons mellomsåle er laget av EVA, det samme materialet som ofte brukes i løpesko på grunn av sine stabile og støtdempende egenskaper.  Materialet kombinerer optimal støtdemping med formstabilitet som ikke mykner opp over tid. Fordelen med EVA-materialer er at det er enkelt å designe for ekstra effektiv støtdemping der det trengs mest. Eikon har en mykere del av EVA som er plassert lokalt midt på hælen for best mulig å dempe støtet fra det normalt kraftige hælavslaget uten å redusere de stabiliserende egenskapene til undersålen. 

Funksjonelle og unike egenskaper

Stabil hælkappe - gir effektiv støtte rundt hælbenet og bakfoten. Hælkappen er laget av en omsluttende hardplast, men er godt polstret og uten sømmer for å minimere risikoen for gnagsår og ubehag. 

Sålen - fungerer sammen med hælkappen for å skape den generelle stabiliteten i skoen. Bunnsålen er ekstra stabil og vridningsstabil, og bidrar til å gi skoen stabilisering for midt- og forfoten. Bunnsålen består av to ulike materialer med ulik hardhet, der det harde materialet skaper skoenes vridningsstivhet i det midterste laget, noe som gir ekstra støtte og stabilitet for fotbuen og forfoten. Jo mer vridningsstiv en sko er, desto mer stabilitet og kontroll får man fra undersålen, noe som minimerer risikoen for feilstilling og feilbelastningsmønster. Den mykere delen av yttersålen gir effektiv støtdemping over hele foten, noe som gir en jevnere og mer kontrollert gange. 

Sålens form - er bredere enn foten, noe som skaper en unik plattform for riktig belastning. En bunnsåle som er smalere enn fotens bredde, skaper en ustabil base som påvirker skoens generelle funksjon når det gjelder stabilitet og kontroll. Eikons bredere bunnsåle gir støtte til foten nedenfra og er en viktig del av skoens generelle stabilitet. 

Integrert rullesåle - hæl og forfot er utformet for å skape et normalt belastningsmønster i de ulike fasene av steget. Det vinklede hælpartiet gjør det lettere å plassere hælen og bidrar til et rullende belastningsmønster fra første bakkekontakt. Forfoten har også en forsterket og stiv rullesåle som effektivt bidrar til å avvikle steget uten ekstra belastning på forfoten eller stortåleddet.

Myke, låsende og pustende materialer - alle materialene i Eikon-modellene er nøye utvalgt for å gi en myk og behagelig opplevelse uten at det går ut over låsing eller av- og påtagning. AirNET-materialet kombinerer en myk, slitesterk og behagelig følelse med sikker fiksering og optimal komfort. Det faktum at hele skoen er laget uten markerte sømmer, sikrer komforten ytterligere og minimerer risikoen for at skoen, ny eller gammel, skaper gnagsår eller ubehag. Yttersålen er laget av karbongummi fra Vibram°, en av verdens mest anerkjente produsenter av yttersåler, og sikrer både effektivt grep og enorm slitestyrke. 

Eikon leveres med en praktisk skopose og to par snørebånd, ett par elastiske hurtigsnørebånd og ett par vanlige nylonsnørebånd. Den myke innersålen er helt uttagbar, slik at du enkelt kan legge inn dine egne, mer stabile innleggssåler eller ortopediske svangstøtter. Håndlagde Eikon fra italienske DUNA er en ortopedisk sko med dokumentert funksjon av høyeste kvalitet. Eikon er klassifisert som medisinsk utstyr.


SkostørrelseMaks. lengde på sko (mm)
35236 mm
36243 mm
37 250 mm
38 256 mm
39 263 mm
40 270 mm
41 276 mm
42 283 mm
Måleinstruksjoner
Egenskaper

Stabilitet

5

Kompresjon

1

Avlasting

4

Varme

2