Schlatterknestøtte - Genum Patella for Schlatter
schlattersknestotte_schlatters_band schlattersknestotte_schlatters_band schlattersknestotte_schlatters_band schlattersknestotte_schlatters_band

Schlatterknestøtte - Genum Patella for Schlatter

  •  479 kr 

Schlatters knestøtte Genum Patella er en helt unik knebeskyttelse spesielt utviklet for aktive barn mellom 8-15 år med Schlatters Les mer

  • Effektiv avlastning ved Schlatters
  • Unik modell for aktive barn mellom 8 - 15 år
  • Åpen konstruksjon for optimal komfort
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

Effektiv varme og avlastning av schlatter med unikt avlastende Schlatter knebeskyttelse.

Genum Patella er spesielt utviklet for idrettsaktive ungdommer mellom 8-15 år. Schlatterbeskyttelsen er størrelsesmessig tilpasset for å passe et "smalere" kneledd med mindre eller uutviklet muskulatur, et kjennetegn på et barn i vekst. Knestøtte Genum Patella er en unik, anatomisk schlattersstøtte konstruert for å avlaste det smertefulle problemområdet nedenfor kneleddet ved Schlatters sykdom.
Den unike konstruksjonen gir en effektiv avlastning som ofte gir en øyeblikkelig smertelindring ved Schlatters sykdom. 

Schlatters knestøtte har en justerbar pelotte (pute) som plasseres direkte ovenfor smerteområdet, på patellasenen, for å gi avlastning over problemområdet. Pelotten er lagd av et stabilt polyuretan materiale som gir en effektiv avlastning. De to stabiliserende båndene som er festet direkte på pelotten gir muligheten for individuell justering om ytterligere stabilisering/avlasting er nødvendig. Ved å stramme båndene kan man enkelt øke eller minske graden av avlastning. Schlatterssmertene varierer ofte over tid, og det er viktig at produktet tilpasses for å gi rett avlastning i forhold til problemet. Alle båndene på knestøtten festes enkelt og effektivt med borrelås.
Det unike båndet ovenfor kneleddet sikrer at produktet sitter godt plassert over leddet, dette er spesielt viktig om den aktive personen har et smalere kneledd, alternativt uutviklet muskulatur.

Schlatterstøtten er lagd av NRX, et komprimerende og stabiliserende materiale for optimal funksjon og øker sirkulasjonen lokalt over smerteområdet.
Det åpne designet gjør at det er enkelt og smidig å benytte Schlatterstøtten og det påvirker ikke kneleddets bevegelighet.


StørrelseOmkrets rundt kneleddet (cm)
XX-Small26 - 29 cm
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42 - 46 cm
XX-Large46 - 50 cm
Måleinstruksjoner

Spørsmål. Hvordan kan jeg forsikre meg om at støtten blir festet riktig?
Svar. Påsetting av produktet er veldig viktig for optimal funksjon. Schlatterpelotten, den avlange puten på innsiden av støtten, skal plasseres på en avslappet patellarsene (kneskålsenen). Regelen er at puten skal sitte på undersiden av kneskålens nedre kant/ovenfor smertepunktet for Schlatter. Sett på knestøtten når personen sitter ned og hviler hælen i gulvet. Fremre lårmuskel skal være avslappet for enklere å finne den myke patellasenen og for å få en bedre effekt av støtten.

Spørsmål. Jente på 10 år som har fått Schlatters og er turner, hvilken støtte er mest effektiv for henne?
Svar. Velg Genum Patella, modellen er spesielt utviklet for idrettsaktive barn, både i forhold til funksjon og størrelse. Idrettsaktive barn mellom 8-15 år har som oftest veldig smale kneledd og det kan være vanskelig for vanlige knestøtter å holde seg på plass over leddet. Genum Patella er størrelsesmessig tilpasset til veldig tynne ben, og har flere funksjoner som gjør at produktet sitter fast og avlaster ved alle typer aktiviteter.

Spørsmål. Hvordan skal jeg måle for å finne riktig størrelse?
Svar. Mål rundt kneet over kneskålen og i knehasen for rett størrelse.

Spørsmål. Hva gjør Schlatterspelotten?
Svar. Schlatterspelotten er en liten pute som setter trykk på patellarsenen/kneskålsenen ovenfor lårmuskelfestet på leggen (Schlatter-kulen) for en effektiv avlastning. Pelotten skal festes direkte på patellarsenen, og skal ikke være i kontakt med leggens lårmuskelfeste.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompresjon

2

Avlasting

5

Varme

3