Kneskinne PP4 | Rehaboteket
kneskinne_pp4 kneskinne kneskinne_korsbandsskade

Kneskinne PP4

  •  5299 kr 

PP4 er en unik kneskinne med ekstrem stabilitet og kontroll av kneleddet ved korsbånds- og leddbåndsskader.

Les mer

  • Unikt og innovativt leddsenter
  • Lav vekt / ekstrem stabilitet
  • Optimal antaomisk passform
Vis størrelsesguide
På lager
Ingen toll eller andre avgifter i tillegg
Gratis Frakt (over 499kr) - Gratis Retur
Rask Levering: 2-4 dager
Payment options klarna

PP4 er en oppgradert versjon av vårt premiumprodukt PP3 for framre og bakre korsbåndsskader, samt indre og ytre leddbåndskader. Knestøtten kontrollerer kneleddet og bidrar til ekstra stabilitet og kontroll av et skadet kneledd. Den bedrer kontrollen både innover og utover, samt forover og bakover gjennom avanserte tilpasningsmuligheter i bøy og strekk – fleksjon og ekstensjon.

PP4 er en såkalt funksjonell kneortose, som er den mest stabile formen for knestøtte for kompliserte kneskader med behov for ekstrem stabilitet og kontroll av kneleddet. Støtten brukes med fordel ved behov for ekstern stabilitet og kontroll ved individuelle ligamentskader (fremre korsbåndsskade ACL, bakre korsbåndsskade PCL, indre leddbåndsskade MCL og ytre leddbåndsskade LCL), multiple ligamentsskader (korsbånd og leddbånd) samt kombinasjonsskader (korsbånds-, leddbånds- og meniskskader – såkalt  triadeskade.)
PP4 har også funksjoner for immobilisering av kneleddet etter skade / operasjon i intervallet 0°–30°, med 10° justering.

PP4 er konstruert for å stabilisere kneleddet etter det funksjonelle firepunktsprinsippet som gir optimal stabilitet og kontroll av leddet. Den rigide metallrammen med kontaktpunkter på forsiden av lårbenet og baksiden av leggbenet gir en av markedets mest avanserte og stabiliserende firepunktsortoser.
PP4 har et såkalt polysentrisk leddsenter som følger kneleddets normale bevegelsesmønster. En polysentrisk leddbevegelse forbedrer knestøttens passform i bøy og strekk, og hindrer samtidig at bevegelsen fra leddsenteret forplanter seg ut i metallrammen. Dette forbedrer knestøttens innfesting over lårben og leggben, og reduserer risikoen for gnagsår forårsaket av rammens bevegelser.

Leddsenteret har en total tykkelse på bare 14 mm, noe som bidrar til støttens overlegne smidighet. Støtten kan enkelt oppgraderes med ulike bevegelsesbegrensende fleksjons- og ekstensjonsstoppere for å forbedre de bevegelsesbegrensende egenskapene. PP4 har en helt unik konstruksjon som gjør det mulig å endre fleksjons- og ekstensjonsstopperne helt uten bruk av verktøy – kun med håndkraft. For å endre innstillingene på knestøtten åpnes leddsenteret på en enkel måte med håndkraft, og dette muliggjør svært enkel justering av leddets innstillinger i fleksjon og ekstensjon.
Fremre korsbåndsskader forårsaker ofte overstrekking i kneleddet (hyperekstensjon) som en direkte følge av skaden, og ved bakre korsbåndsskader vil man ofte forsøke å begrense overbøyingen i leddet (fleksjonskontroll). Knestøtten klarer på en effektiv måte å begrense bevegelser i kneleddet og kan motvirke overstrekking i 0°, 10°, 20°, 30°og 40° ekstensjon, og har i tillegg muligheter for å begrense bøying i kneleddet i 45°, 60°, 75°og 90° fleksjon.
PP4 levereres alltid med et komplett utvalg av fleksjons- og ekstensjonsstoppere som gir ubegrensede muligheter for å tilpasse støtten individuelt.

PP4 er utrustet med unike funksjoner for å kunne festes over kneleddet på best mulig måte, slik at funksjonalitet, komfort og stabilitet optimaliseres.
Fikseringen skjer ved hjelp av seks ulike båndsystemer som er strategisk plassert for best mulig funksjon. Båndsystemene er helt uelastiske for å oppnå optimal innfesting og stabilitet. Et problem med stabile knestøtter som har uelastiske bånd er at båndene ofte aktiverer bevegelser i rammen. Dette skjer først og fremst med båndene som er i kontakt med større muskelgrupper, som for eksempel den fremre lårmuskelen. Alle båndsystemene på knestøtten er derfor festet med dynamiske spenner som tar opp bevegelsene fra muskulaturen, og minimerer risikoen for at bevegelsen forplanter seg til den stabiliserende metallrammen.
For å forbedre fikseringen av knestøtten ytterligere, har innsiden som er i kontakt med huden en selvheftende gripeoverflate takket være det unike GRIP-fôret. Fôret har et tynt lag med selvheftende polymer, og dette gir gode støttende og heftende egenskaper. Det å ha et klebende fôr mellom metallrammen og huden er en effektiv måte å hindre at støtten flytter på seg under intensiv aktivitet på. GRIP-fôret sikrer optimalt feste selv når huden svetter ved idrett og mosjon, og i tillegg når knestøtten brukes  utenpå lange underbukser eller longs vinterstid.
På innsiden av knestøttens leddsenter sitter det innmonterte kondylputer. Putene er lagt inn for å øke kompresjonen av leddet og trykkavlaste eventuelt press fra leddsenteret på en effektiv måte.

PP4 leveres alltid med tre ulike typer kondylputer som enkelt kan settes på kontaktflaten for å individuelt kunne  tilpasses ulik bredde på kneleddet. Den midterste kondylputen er en såkalt sentreringspute som bidrar til at leddsenteret fikseres på linje med kneleddets bevegelse. Sentreringsputen har en hevet kontur med et markert senterpunkt som effektivt følger kneleddets indre kontur.
Knestøtten er utrolig smidig og fleksibel til tross for sin ekstreme stabilitet, og fungerer like godt til hverdagsbruk på jobben som til lavintensiv trening og mosjon, samt aktiviteter med ekstreme belastninger som alpint og motocross.
PP4 har en metallramme som er bare 3 mm tykk. Dette gir knestøtten en helt unik, lav profil, og en følelse av en smidig og integrert støtte ved idrett og annen aktivitet.
Med en vekt på kun 420 gram kjennes støtten ultralett på kneleddet. Kombinasjonen av den unike, anatomisk utformede metallrammen og det ultratynne leddsenteret plasserer PP4 i en klasse for seg når det gjelder stabilitet, smidighet og lav vekt.
Knestøtten PP4 er en av markedets mest innovative, tilpasningsbare og mest stabile støtter for kompliserte kneskader som korsbånds-  og leddbåndsskader.
Knestøtten lages i  høyre- og venstreversjon for best mulig anatomisk passform, og for å kunne stabilisere kneleddet selv ved de mest ekstreme aktiviteter som offpiste, alpint, motocross, ishockey og andre høyintensive kontaktidretter.

Tekniske spesifikasjoner PP4
Total vekt 420 gram
Total lengde 40 cm
Lengde fra leddsenter til overkant lårben 19,5 cm
Lengde fra leddsenter til underkant leggben 19,5 cm
Ekstensjonskontroll  0°, 10°, 20° 30°
Fleksjonskontroll  45°, 60°, 75°, 90°
Polysentrisk CC-ledd

Vaskeinstruksjoner
Metallramme – fukt en klut og tørk av med lunkent vann og en mild såpeløsning. Ettertørk med en tørr klut
Fôr – ta ut fôret og tørk av med en fuktig klut. La fôret lufttørke før bruk


StørrelseMål 15 cm ovan kneleddet (se bild)
Small39 - 47 cm
Medium47 - 53 cm
Large53 - 60 cm
X-Large60 - 67 cm
XX-Large67 - 75 cm
Måleinstruksjoner
Egenskaper

Stabilitet

5

Kompresjon

1

Avlasting

5

Varme

1